Afbeelding
Foto:

Advent, het moet wel een kinderfeest blijven

HUISSEN - Sinterklaas lijkt steeds minder een spel te blijven. Zwarte-pieten en potjes pesten worden fel en hard gespeeld. Grote mensen die zichzelf vastbijten in hun eigen standpunt en verharden. We verliezen de ander en onszelf, maar de grootste verliezers zijn de kinderen.

Hoewel: zij hebben fantasie genoeg om niet zwart-wit te denken! En we blijven roepen: maar het moet wel een kinderfeest blijven. Een moeder uit Nijmegen vertelde hoe haar kinderen genoten van de vierdaagse. Spierpijn van alle big-fives die ze gaven. Als ze nu soldaten op televisie zien roepen ze: kijk mama, daar hebben ze ook een vierdaagse.
Kinderen zien de wereld voor het eerst, zonder al die verklaringen, frames en gewoontes. Zij laten een ander licht over onze realiteit schijnen. Grote mensen hebben de eerlijke en nieuwe kijk van kinderen nodig. Of een eerlijk gesprek met een vriend. Een moment van inkeer: waar ben ik nou eigenlijk mee bezig. In de kerken oefenen we dat: Advent. Zijn wij ontvankelijk genoeg om het Kind in ons leven te ontvangen? “Wek mijn zachtheid weer, geef mij terug de ogen van een kind” (Huub Oosterhuis). Ds. Matthijs Glastra.



Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 3 december. Eerste Advent (Ad te Domine Levavi) 10.00 uur, voorganger ds. Matthijs Glastra. Welkom! Ook op vrijdagmiddag van 14 – 16 voor een praatje of stilte, een kopje thee of koffie...