Afbeelding
Foto:

'Oliebollen bakken

deed ik al op mijn 15e…'

HUISSEN - Dit jaar zit Tim van Stuijvenberg alweer veertien jaar in het vak: "Op mijn 15e bakte ik mijn eerste oliebol". Ik leerde toen al de fijne kneepjes van het vak en had toen niet durven dromen dat ik op mijn 28e een eigen oliebollenkraam zou hebben.

Wat het geheim is van een lekkere oliebol? Het geheim zit hem niet alleen in de juiste verhouding van het beslag. Veel bakkers bakken bijvoorbeeld met kant en klare mix maar ik mix liever zelf alle ingrediënten; zoals ik het ook geleerd heb. De temperatuur van de olie moet rond de 185 graden zijn en het beslag moet op de juiste temperatuur rijzen, ongeveer 45 minuten. En niet te vergeten… de oliebollen krijgen ook een beetje liefde van de bakker.

Vanaf dinsdag 14 november vindt u de Hollandsche Gebakkraam van Tim van Stuijvenberg & Cisca Klaassen weer voor de Welkoop aan de Huismanstraat 44 in Huissen. In de geheel vernieuwde gebakkraam worden elke dag de heerlijkste oliebollen, krentenbollen, appelbeignets en diverse luxe bollen gebakken.