Groepsfoto met alle bewoners die 50 jaar of langer huren bij Waardwonen
Foto: Foto Mireat
Groepsfoto met alle bewoners die 50 jaar of langer huren bij Waardwonen Foto: Foto Mireat Foto: Foto Mireat

Waardwonen bedankt trouwe huurders

LINGEWAARD - Afgelopen woensdag bedankte Waardwonen de huurders die al 50 jaar of langer een woning huren in Lingewaard. Zo'n 90 huurders werden door bestuurder Hanke Gielen en wethouder Johan Sluiter verwelkomd voor een lunch in de Valom in Huissen.

De bewoners kwamen uit de dorpen Angeren, Bemmel, Doornenburg, Haalderen en Huissen. Degene die zelf geen vervoer hadden werden opgehaald. “We vinden het heel bijzonder dat u al zo lang een woning van Waardwonen huurt en daarom willen we dit graag met u vieren”, zo verwelkomde Hanke Gielen alle mensen. Vervolgens nam ze de huurders mee in de historie van volkshuisvesting in Lingewaard. De oudste woningen van de corporatie in deze gemeente staan er nog steeds: de woningen aan de Van Bronkhorstraat in Bemmel. In 1947 waren dit de eerste woningen die St. Joseph toendertijd bouwde. De Huissense St. Joseph bouwde de eerste woningen in 1956 aan de Van Gelrestraat. De corporaties fuseerden in 2001 tot Lingewaard. In 2010 kwam Millingen aan de Rijn erbij en ging de corporatie verder als Waardwonen.

Wethouder Johan Sluiter gaf aan verheugd te zijn dat de mensen al zo lang een woning huren: “Het geeft aan dat u het wonen in uw huurwoning als prettig ervaart en dat u met veel plezier in onze gemeente woont.” Na een optreden van het koor Uh Meezing gingen alle bewoners aan tafel voor een uitgebreide lunch. De bewoners waren erg enthousiast over de middag. “Volgend jaar weer”, was een veelvoorkomende reactie. Twee weken geleden kregen de trouwe huurders in Millingen aan de Rijn een lunch aangeboden.