Prins William du Verve en prinses Hanneke
Prins William du Verve en prinses Hanneke Foto: nvt

Nieuw prinsenpaar bij De Kleibakkers

Prins William du Verve en

prinses Hanneke onthuld

HAALDEREN – Carnavalsvereniging De Kleibakkers in Haalderen heeft een nieuw prinsenpaar. Afgelopen zaterdag werden in zalencentrum De Kolk prins William du Verve en prinses Hanneke gepresenteerd aan het publiek. Zij nemen het stokje over van Edwin de Bedrievige en Esther.

Het gonsde van de geruchten in Het Baggergat en velen liepen rond met de vraag: wie worden het? Voorzitster Anja Verhoeven ontving er een ‘recordaantal nieuwsgierige berichten’ over, maar ondanks subtiele hints van de nieuwe prins bleef het tot het moment van de onthulling een goed bewaard geheim. William verkleedde zich eerder al eens als prins. Ook heeft hij een ludieke coupe gepleegd, waarbij hij met zijn vriendengroep het podium innam. De prins is een echte Haaldenaar en samen met Hanneke vaak aanwezig bij diverse carnavalsactiviteiten in het dorp. Prijzen wonnen ze met de optochtwagens Egypte en Swaffel Airlines. Het stel had echter geen tijd om prinsenpaar te worden, want William was druk met het opstarten van zijn schildersbedrijf en Hanneke met dochter Floor (3), die als hofdame haar ouders vergezelt.

Volgens William was het een logisch besluit om ervoor te gaan. ‘Ik heb eigenlijk altijd wel gedacht dat ik ooit eens prins zou worden. Vijf jaar geleden was het nog te vroeg, maar het was destijds geen definitieve nee. Nu zijn we er klaar voor. De openingsavond hebben we beleefd als een warme deken.’ Nieuwsgierig naar meer? Op www.kleibakkers.nl staan onder andere veel foto’s, het laatste nieuws en een door het prinsenpaar bijgehouden dagboek.

800x600