De foto is van de winnaars van de Publieksprijs: FC De Bon Bonnetjes samen met President Menno. Foto: Anniek van den Berg.
De foto is van de winnaars van de Publieksprijs: FC De Bon Bonnetjes samen met President Menno. Foto: Anniek van den Berg. Foto:

Oordupkesfestival CV De Blauwe Pony '81

BEMMEL – Zaterdagavond 25 november was het dan zover; het jaarlijks terugkerende Oordupkesfestival van carnavalsvereniging De Blauwe Pony '81 in café/zaal De Roskam in Bemmel.

Onder aanvoering van de President van CV De Blauwe Pony '81 (Menno Meijer), galoppeerde precies om 11 minuten over acht de voltallige senaat van de BP '81 over de blauwe loper richting het podium. Prinses Mirjam van het Festijn met adjudant Jan en Jeugdprins Lars de Snelle van Baal met prinses Floortje waren uiteraard ook aanwezig.

Een driekoppige vakjury, die dit jaar bestond uit Lisanne van Nieuwenhuizen, Hugo Peeters en Rob van Wezel, had een schone taak om uit de optredens deze avond, de drie meest originele, melodische en carnavaleske nummer te kiezen en daarnaast 'De Belofte' te selecteren. De vijf deelnemers van dit jaar waren: Menno J und die Pins, De Feestvarkens, CC De A-atjes, FC De Bon Bonnetjes en De Steekhouders. Heerlijke meezingers van alle groepen over uiteenlopende onderwerpen passeerde de revue. Uiteindelijk zijn Menno J und die Pins, De Feestvarkens en FC De Bon Bonnetjes door naar de finale en mogen zij tijdens de Pronkzitting op zaterdag 27 januari 2018 hun kunsten weer vertonen. 'De Belofte' werd toegekend aan CC De A-atjes.

Ook het publiek had nog een stem! Zij mochten nl. op twee groepen stemmen die zij de beste vonden. FC De Bon Bonnetjes hadden de meeste stemmen en wonnen hiermee de Publieksprijs.

CV De Blauwe Pony '81 trapt met dit zeer geslaagde Oordupkesfestival het nieuwe carnavalsseizoen af en ziet uit naar de naderende Ppronkzitting en het carnaval in 2018.