een insectenmonster uit een malaiseval. Foto: Henk Siepel
een insectenmonster uit een malaiseval. Foto: Henk Siepel

Lezing: Minder insecten

en de gevolgen hiervan

BEMMEL - Stichting Lingewaard Natuurlijk houdt op donderdag14 december de lezing over de afname van insecten en de gevolgen hiervan. De Nijmeegse hoogleraar dierecologie Henk Siepel geeft deze lezing. Hij vertelt ons over zijn Nederlandse en internationale onderzoeken in samenwerking met entomologen.

Een grote afname van insecten heeft gevolgen voor het hele ecosysteem. Insecten zijn belangrijke bestuivers van wilde planten, maar ook van fruit en groenten voor onze consumptie. Bovendien spelen veel soorten insecten een grote rol in de afbraak van organische stof, waardoor planten voeding krijgen om te groeien. Daarnaast dienen insecten als voedsel voor 60 procent van de vogelsoorten, vleermuizen, reptielen en amfibieƫn. De afname van broedvogels in het landelijk gebied, zoals de veldleeuwerik en weidevogels komen daarmee in een ander daglicht te staan.

Een ieder is welkom om de lezing bij te wonen op donderdag 14 december om 20.00 uur in De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is 7,50 euro per persoon inclusief een kop koffie of thee. De toegang voor houders van de Vriendenkaart van Lingewaard Natuurlijk is gratis. De vriendenkaart voor het seizoen 2017-2018 is voor 15 euro te koop aan de kassa.