Na tien jaar gevecht lijkt er aan de Groenestraat beweging te komen in de plannen voor woningbouw. (foto Sjaak Veldkamp)
Na tien jaar gevecht lijkt er aan de Groenestraat beweging te komen in de plannen voor woningbouw. (foto Sjaak Veldkamp) Foto:

Woningbouw Doornenburg in de lift

DOORNENBURG – De bouwplannen in Doornenburg stapelen zich op. Het college heeft in principe medewerking verleend voor woningbouw op de locatie Zalencentrum Ancari. Aan de andere kant van de Blauwe Hoek is ook beweging. De provincie lijkt het bezwaar op te geven voor woningbouw op het terrein van het voormalige kassencomplex van Buurman aan de Groenestraat.

Het horecapand op de hoek Pannerdenseweg - Blauwe Hoek is na een brand sterk aan het verloederen. De herontwikkeling van het terrein ziet het college dan ook als een positieve ontwikkeling. De initiatiefnemer heeft een plan ingediend voor woningbouw in twee varianten. Een tweekapper en een vrijstaande woning of drie patiowoningen. Vanuit stedenbouwkundig oogpunt gaat de wens van de gemeente uit naar de eerste variant.

Buurman

De wethouder heeft goede hoop dat ook plan Buurman op de hoek Groenestraat – Blauwe Hoek eindelijk van de grond komt. Eindelijk, zegt hij met nadruk. "Buurman is na sloop en bedrijfsverplaatsing naar Bergerden al tien jaar in gevecht." De provincie liet geen dorpsuitbreiding met woningbouw toe. Maar met een goed plan is er altijd met de provincie te praten, weet de wethouder. Voor de locatie Buurman lijkt het resultaat op te leveren . Verschillende partijen hebben de handen ineen geslagen voor een bouwplan met wonen, zorg en recreatie, verklapt Sluiter. Waardwonen en Driestroom zouden partij 'kunnen' zijn, zo laat hij terloops weten. Voor invulling van recreatie denkt hij aan Bed & Breakfast. Mochten de plannen slagen dan hoopt Sluiter op 2018 - 2019.