Foto: Dave Zuuring
Foto: Dave Zuuring Foto:

Huissen bij Kaarslicht

HUISSEN - Het centrum van Huissen wordt deze week omgetoverd in een sfeervol en feestelijk verlicht centrum. Schitterende lampjes verlichten de winkelstraten, zodat er een optimale kerstsfeer heerst in de feestmaand december, maar om te beginnen tijdens Huissen bij Kaarslicht op 9 december.

Het centrum van Huissen wordt hartverwarmend verlicht met lampjes en kaarsjes. Er zijn ruim 75 kramen waar winterse spulletjes en lekkernijen worden verkocht. Bezoekers genieten van een programma vol gezelligheid met diverse koren en de Engeltjes van Kindertheater Kleine Kees op 5 verschillende plekken en Koor Ap/Art op het hoofdpodium. Er klinkt muziek en de dansvoorstelling 'Christmas Crackers' door Balletschool Huissen in de 'Raadhuisetalage' onderstreept de kerstsfeer. Uiteraard kun je ook volop genieten van lekker eten en drinken. Traditiegetrouw is ook de levende kerststal er weer, al staat deze dit jaar op een andere plek, namelijk het raadhuisplein.

Zaterdag overdag zijn de winkels in Huissen al open. Een bezoek aan Huissen bij kaarslicht is daarom prima te combineren met een dagje kerstshoppen vooraf. Na een heerlijke lunch of diner in één van de horecagelegenheden is het tijd voor een bezoek aan de sfeervolle kerstmarkt. De straatverlichting in het centrum blijft uit. Om 16.00 uur gaan de kaarsen en sfeerverlichting aan en opent Theo Janssen, Wethouder Gemeente Lingewaard, officieel Huissen bij Kaarslicht. Het evenement duurt tot 21.00 uur.

Huissen bij Kaarslicht vormt de aftrap van een maand vol sfeer en gezelligheid. Zo zijn er extra koopavonden en zijn de meeste winkels in December elke zondag open. Ook is er het Winter Wonder Weekend op 16 en 17 december waar van alles te beleven is; Huissen dé plek om te shoppen, eten & drinken en voor gezelligheid.