Dirigent Mathieu van de Burgh dirigeert het koor Jubilate. Foto: H.G.M. Staring
Dirigent Mathieu van de Burgh dirigeert het koor Jubilate. Foto: H.G.M. Staring

Sfeervol kerstconcert Jubilate

GENDT - Op 16 december zal dirigent Mathieu van der Burgh voor de allerlaatste keer (hij gaat met pensioen) het jaarlijkse kerstconcert van het Gemengd Koor Jubilate in de kleine Hervormde Kerk aan de Gendtse dijk dirigeren; aanvang 20.00 uur.

Het vertrek van de dirigent betekent niet, dat dit vitaal ouderenkoor bij de pakken neer gaat zitten! Er wordt al druk gezocht naar de juiste vervang(st)er en volgend jaar zal men opnieuw van Jubilate kunnen genieten.

"Dit jaar kunt u luisteren naar bekende nummers, als bv. Cantique de Noël, I’m dreaming of a white Christmas, Stille Nacht en wat meer onbekende liederen als Adventi ének, Noel Nouvelet en Bogoroditse Devo. In totaal worden er veertien kerstsongs ten gehore gebracht, waarvan een aantal begeleid wordt op de piano door Aline Janssen uit Gendt. Uiteraard is er weer glühwein en kerstbrood na afloop. Zoals bekend is de akoestiek in het kerkje geweldig, de sfeer prima, maar u moet wel op tijd komen om een goede plek te bemachtigen. Van harte welkom allemaal!"

Op 23 december, aanvang 19.00 uur, zingt Jubilate óók samen met de Gendtse Harmonie in de Martinuskerk aan de Nijmeegsestraat.