Afbeelding
Foto:

Kerstgevoel en glühwein

in het Witte Kerkje

SLIJK-EWIJK - Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseert Galerie 1400 een kerstfair met betaalbare kunst.

Galerie 1400 heeft haar onderkomen in het karakteristieke 'Witte Kerkje' van Slijk-Ewijk, pal aan de Waaldijk. Het laatgotische kerkje zelf is al een bezienswaardigheid op zich. In de komende kerstperiode is deze locatie zeker een bezoekje waard vanwege de kerstfair. "Vorig jaar hebben veel kunstliefhebbers de kerstsfeer geproefd, daarom is dit jaar de fair verder uitgebreid. Dit weekend staat helemaal in het teken van kerst. Op beide dagen wordt u verwelkomd met een glaasje glühwein en diverse lekkernijen. Op zondag 17 december brengt de mooie muziek van John Verstegen u direct in kerststemming."

"De kerstfair biedt u ruime keuze aan betaalbare kunst. Zo vindt u onder andere beelden van Gertruud Hartog: Big Ladies, krachtige vrouwenfiguren, vol van eigenwaarde en vrolijkheid. Tevens exposeren we 'vreemde vogels' in keramiek van de Amsterdamse kunstenaar Jaqueline Schäfer.

Bijzonder fraai is de levensechte keramiek van Joke Visser, met vaasjes in organische vormen. Op het gebied van sieraden is er werk van goudsmid Leontine van Huet, gespecialiseerd in het verwerken van oude tot nieuwe sieraden. Tot slot is er werk van Peter Diem en Ad Verstijnen te bewonderen en natuurlijk kunt u ook de huidige expositie bekijken. Maakt u ook bijzondere maar toch ook betaalbare kunst, dan kunt u zich nog aanmelden voor deze kerstfair. Wellicht vindt u nog een mooi cadeau voor onder de boom."

Kunstliefhebbers zijn welkom om samen wat van de bijzondere kerstsfeer te komen proeven op zaterdag 16 en zondag 17 december tussen 13.00 en 17.00 uur.