Finale Teams Luchtgeweer. Foto: Frank Streng
Finale Teams Luchtgeweer. Foto: Frank Streng

Dubbel Nederlands Kampioen Teams

BEMMEL - Zaterdag 9 december werd in Hoogeveen de finaledag van een nieuwe opzet voor Nederlandse Kampioenschappen voor Luchtwapen Teams verschoten. En niet onverdienstelijk voor schietverenioging Op de Korrel; gouden plakken voor zowel de disciplines Luchtpistool als Luchtgeweer.

Het Luchtgeweerteam van OdK dat als eerste geplaatst stond ving de finaledag aan, waarbij de schutters van het 5-koppige team op gemiddelden werden ingedeeld en per positie een punt konden verdienen. De eerste ronde won OdK met 3 tegen 2 van een samengesteld team met onder meer Leny Huisman van de Bemmelse vereniging. De finale werd gewonnen met een spannende maximale 5-0 overwinning tegen sv. De Korrel uit Emmeloord.

Het Luchtpistoolteam schoot de eerste voorronde tegen KSV Oranje Nassau uit Rotterdam, waar nipt van gewonnen werd. In de finale troffen zij sv. De Vrijheid uit Edam, waarin het laatste schot alles beslissend was. Het stond tot dusver 2-2 en Bart Grutters moest zijn zenuwen bedwingen voor het laatste punt. Hij en zijn tegenstander liepen gelijk in ritme en prognose score, dus het laatste schot van beide was alles bepalend. Tegenstander Samantha eindigde haar wedstrijd met een 7 en twee seconden later viel het schot van Bart, die een luid applaus kreeg voor zijn 9 en het daardoor gewonnen goud voor het Luchtpistool team!

Van 9.00 tot 20.30 uur waren het vooral de Bemmels schutters die de volledige dag in Hoogeveen 'Op de Korrel-blauw' kleurde. En met een gouden randje.