Afbeelding

(G)een kerstkaart van God!

HUISSEN - Een engel is een boodschapper. Een engel brengt berichten van de hemel naar de aarde en verbindt zo die twee. Een soort krantenjongen, postbode, pakketdienst. Hard werken in de randen van de dag. Heel vroeg al op pad tot diep in de nacht. Tegenwoordig bestaat er de digitale variant. Twitters en internet hebben de verbinding flexibel en mobiel gemaakt.


Engelen horen bij kerst, want met kerst ontvangen we hemelse luchtpost : hemel en aarde, God en mensen worden verbonden. Kerst is het feest van de verbinding en ontmoeting. Een goed bericht: ze hebben elkaar gevonden! Dat echoot na in heel veel kerstverhalen en kerstfilms: breuken worden geheeld. “Ik heb toch maar een kaartje gestuurd, want tja, het is kerst. Je weet maar nooit. Misschien komt het weer goed”
Ooit las ik ergens op een kerstkaart: “God stuurde geen kaartje, maar Hij kwam zelf”. Al die heerlijke kaarten, maaltijden en gezelligheid kunnen aan de buitenkant blijven steken waardoor we ons zelf kunnen verstoppen. “Ik had zo gehoopt dat ze echt zouden vragen hoe het met me ging. Echt geluisterd naar mijn verhaal”. Dat wensen we elkaar van harte toe: dat elk mensen kind zichzelf kan en mag zijn. Dat onze kerst niet te vol is, waardoor er geen plaats is om zelf . . . . (Matthijs Glastra, Protestantse Gemeente Huissen).