Van links naar rechts: Richel Reijnen, Lucien Adriolo, Gérard Leenders, Toine Knipping, Michiel Nijenhuis
Van links naar rechts: Richel Reijnen, Lucien Adriolo, Gérard Leenders, Toine Knipping, Michiel Nijenhuis Foto:

Afscheid en huldiging

bij Brandweer Bemmel

BEMMEL - Op zaterdag 9 december heeft de heer Lucien Adriolo tijdens de jaarlijkse korpsavond na twintig jaar brandweerdienst afscheid genomen van post Bemmel.

Gedurende deze twintig jaar dat hij bij de brandweer actief was vervulde hij de functies manschap, chauffeur en bevelvoerder die hij met veel passie en voldoening heeft uitgevoerd. Hij kijkt terug op een fijne tijd waarin hij veel heeft geleerd en meegemaakt binnen de brandweerorganisatie. Voor zijn twintig jaar brandweerdienst ontving hij de bijbehorende onderscheiding en tevens een oorkonde met bijbehorende penning toegekend door Brandweer Nederland en het Veiligheidsberaad.

Tijdens deze avond zijn ook twee andere leden van de post gehuldigd. Gérard Leenders voor twintig jaar brandweerdienst en Toine Knipping voor vijfentwintig jaar brandweerdienst. Beide heren kregen de versierselen opgespeld door burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven en bedankt voor de wijze waarop ze zich hebben ingezet voor de veiligheid van de samenleving in Bemmel en omstreken.

Naast de jubilarissen waren er ook gediplomeerden die door de burgemeester gefeliciteerd zijn met het behalen van diploma's. Michiel Nijenhuis behaalde het afgelopen jaar het diploma Bevelvoerder en Richel Reijnen slaagde voor het diploma Manschap-A.

Een woord van welkom was er voor Wim Knorth, Reinier van 't Hullenaar en Leroy Wesker die onlangs zijn toegetreden tot het korps. Naast deze nieuwe mensen is de brandweer van Bemmel nog op zoek naar enthousiaste mannen of vrouwen om de openstaande vacatures in te vullen. Hiervoor is een wervingscampagne opgezet. Geïnteresseerden kunnen op www.brandweer.nl/gelderlandmidden meer informatie hierover vinden of contact opnemen met postcommandant Toine Knipping via e-mail Toine.Knipping@vggm.nl.