(foto: Dennis Peters)
Van links naar rechts: Lars Cornelissen, Robin, Bas Disveld en onder Dundee
(foto: Dennis Peters) Van links naar rechts: Lars Cornelissen, Robin, Bas Disveld en onder Dundee Foto:

Spelers eerste elftal SC Bemmel drijvende kracht Heldenvoetbal

BEMMEL - Lars Cornelissen en Bas Disveld zijn het sportcomplex van SC Bemmel nog maar net opgelopen of de spelers van het G-team springen al om hun nek. Lars en Bas zijn enorm populair als trainer binnen het team.

Een paar jaar geleden begon Sportclub Bemmel met Heldenvoetbal en sindsdien is het enthousiasme binnen de club enorm gegroeid. "Lars en Bas zijn mannen van het eerste uur en de drijvende kracht achter onze Helden", vertellen Koos Rentzing en Maurice Gubbels, coördinatoren van het G-voetbal.

"Het G-voetbal, bij ons Heldenvoetbal genoemd, bestaat pas een paar jaar", vervolgt Maurice. "Bij de start waren er vier kinderen, maar binnen een maand was dat aantal al verdubbeld. Nu bestaat het Heldenvoetbal uit 31 kinderen en er komen nog steeds aanmeldingen binnen. Het begeleidingsteam bestaat uit negen trainers en daarnaast hebben we nog een intaker, twee leiders (ouders), een PR-man en twee personen voor de administratie. Alle kinderen krijgen hier aandacht op maat. We doen verder mee aan een regionale competitie onder auspiciën van NEC Doelbewust. Tijdens die wedstrijdjes hanteren we in overleg met onze tegenstander eigen spelregels. Kinderen met een wat zwaardere beperking kunnen dan aan de hand van een begeleider gewoon meedoen. Dat werkt geweldig en het is prachtig om te zien hoe dan iedereen in het spel betrokken wordt."

Koos vervolgt: "Lars en Bas waren er vanaf de eerste dag bij. Ze hebben de cursus G-voetbaltrainer bij de KNVB afgerond en weten dus hoe ze met de kinderen om moeten gaan. Het is leuk om de trainers bezig te zien op de trainingen en langs lijn. Het zijn echte clubjongens en ook nog eens speler van ons eerste elftal. Dat geldt trouwens ook voor Wouter Phijffer, die dit jaar voor het eerst de Helden traint. We beleven elke week weer iets nieuws. Laatst hadden we een wedstrijd waarbij er bij de tegenstander ineens twee keepers in één goal stonden, ze wilden beiden niet reserve staan eindigt Koos met een glimlach.

SC Bemmel is een van de 350 voetbalclubs waar mensen met een beperking kunnen voetballen. De club krijgen ondersteuning van de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING. Deze drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient.