Ans en Willy Smits samen met vaste medewerkster Elly (links), bedanken alle klanten voor de vele jaren dat zij hen van dienst mochten zijn.
Ans en Willy Smits samen met vaste medewerkster Elly (links), bedanken alle klanten voor de vele jaren dat zij hen van dienst mochten zijn. Foto:

De laatste dag van het jaar is

de laatste dag voor Smits Mode Angeren

ANGEREN – Ze wegen best zwaar... de laatste loodjes voor Ans en Willy Smits. Op 31 december zullen ze om 17.00 uur voorgoed de deur van Smits Mode gaan sluiten. Hun eigen zaak, waarvoor ze vijftig jaar met plezier samen hebben gewerkt. Beiden hebben ze de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en dus mogen ze fijn gaan genieten van een heel andere kant van het leven.

Al vanaf 1986 is Smits Mode is een begrip in Angeren, waarvan de basis ooit werd gelegd door de ouders van Ans in Westervoort. Ans werkte er als jong meisje al mee in de winkel toen Willy voor haar vader kwam te werken in de woningstoffering. Ze werden verliefd, er werd getrouwd en er werd verhuisd naar de overkant van het water. Ans en Willy hadden hun oog laten vallen op het mooie winkelpand inclusief woning van Kees en Nellie Reuser, aan de Molenstraat 15 in Angeren. De zoons van Ans en Willy, Tom en Roy, groeiden er op. De inwoners van Angeren leerden Ans en Willy kennen als twee zeer maatschappelijk betrokken mensen die klanten graag blij wilden maken. 'Ja, want als klanten blij de winkel uit gaan, dan komen ze altijd terug!', zegt Ans lachend.

Smits Wonen

Ans en Willy werkten samen in hun winkel waar ze dames-, heren-, kinderkleding en fournituren verkochten, maar het vakkundig bekleden van trappen was veel meer Willy zijn passie. Hij richtte daarvoor een klein hoekje in de winkel in. En dat kleine hoekje werd een steeds grotere hoek, want er kwam steeds meer vraag naar woningstoffering. Dat was het begin van Smits Mode & Wonen. Willy: 'Vanaf 1 januari zijn we voor woningstoffering alleen nog op zaterdag of op afspraak geopend. Wegens drukte kan ik daar pas op 1 maart 2018 mee stoppen, maar de winkel sluit echt per 1 januari.'

Het jaar 2017 wordt voor Ans en Willy met een dubbel gevoel afgesloten. Ans: 'Met een beetje pijn in ons hart, omdat we zoveel fijne sociale contacten zullen gaan missen. Maar toch ook fijn, omdat we dan tijd krijgen om lekker met de caravan op pad te gaan en van onze twee kleinkinderen te genieten.' Iedereen die Ans en Willy een warm hart toedraagt, is welkom om op 31 december van 14.00 tot 17.00 uur een glaasje glühwein te komen drinken. Buurman Paul zal er een heerlijke oliebol bij bakken. Op de laatste dag van het jaar zal het een bijzonder afscheid worden van een stukje nostalgie in Angeren...