Bijzondere dag voor statushouders

HUISSEN - Op 28 oktober was een bijzondere dag voor de statushouders uit Huissen. Dankzij een genereus gebaar van 'Huissens Weldoen' was het mogelijk dat 93 statushouders, allen gezinnen met hun kinderen, een onvergetelijke dag in De Efteling hebben gehad.

"Eenmaal aangekomen bij De Efteling werden wij enthousiast ontvangen met koffie/thee en gebak. Vervolgens zwermde iedereen uit binnen het pretpark en genoot daar van de draaimolens, achtbaan en de vele andere geneugten. Sommigen waren helemaal dolgedraaid en helemaal niet meer te houden om zoveel mogelijk in het pretpark mee te maken. Desondanks kregen we iedereen verzameld voor de lunch. Echt Hollands: friet met kroketten. Voor de meesten een primeur.


Helaas was het ook weer gauw vertrektijd en de twee bussen waren weer op naar Huissen. In de bussen barstten de enthousiaste verhalen helemaal los. Voor veel gezinnen was dit een zeer welkome afwisseling in hun dagelijks bestaan. Voor de ouders en ook de kinderen was dit hun eerste bezoek aan De Efteling. Men was zeer opgetogen en men uitte meermalen hun dankbaarheid aan Huissens Weldoen en reisbureau VakantieeXperts uit Huissen voor het meemaken van zo’n fijne dag.
De stemming in de bus bleef prima, ondanks dat vele ouders toch stiekem even een klein tukje deden,de kinderen hadden daar geen last van. Tegen het begin van de avond om 18.30 uur waren we weer veilig terug in Huissen. Al met al een uitermate geslaagde dag voor alle betrokkenen", aldus het verhaal van de medewerkers VWON Lingewaard.