Vanaf mei is de veerdienst weer in de vaart. Foto: Sjaak Veldkamp
Vanaf mei is de veerdienst weer in de vaart. Foto: Sjaak Veldkamp Foto:

Rondje Pontje blijft toeristische trekker

DOORNENBURG – De veerverbinding tussen Doornenburg en Millingen is onderdeel van de meest gedownloade toeristische fietsroute van het RBT KAN. Voor het college een van de argumenten om de overeenkomst met de veerdienst weer met vijf jaar te verlengen. De jaarlijkse kosten van bijna 5.600 euro worden gezamenlijk opgebracht met de gemeente Berg en Dal.

Kievits veerdiensten onderhoudt in de zomermaanden een veerdienst voor fietsers en voetgangers. Het wordt door de gemeente gezien als een toeristische schakel. Een onmisbare lokale en regionale voorziening, zegt het college. "Het betreft hier met name toeristische bezoekers die in de regio recreëren. Lingewaard, Berg en Dal, maar ook de wijde regio hechten grote waarde aan de veerverbinding." Ook gasten van camping De Waay in Doornenburg en Waalstrand in Gendt kiezen voor de recreatieve fietstocht 'Rondje Pontje' van ruim 35 kilometer.

Maar ook Lingewaard vaart er wel bij. De veerdienst timmert flink aan de weg op het gebied van toerisme en recreatie. Eigen belang, weet het college. "Dit belang wordt echter gedeeld door de andere toeristische ondernemers in Doornenburg en haar omgeving." Een goede verbinding brengt, meer bezoekers naar Kasteel Doornenburg en Fort Pannerden. "Dit resulteert in een meerwaarde en verdere economische ontwikkeling voor de hele gemeente", zo meldt het college in het besluit om de veerdienst voor de komende vijf jaar weer te subsidiëren.

De voorwaarden blijven gehandhaafd. In de maanden mei tot en met september moet er gevaren worden. In mei en juni op zaterdag, zondag en feestdagen. Juli en augustus de hele week en in september alleen op de zondag.