Cesar Zuiderwijk (foto: Jaap Plattel)
Cesar Zuiderwijk (foto: Jaap Plattel) Jaap Plattel

Tempel of Boem magistraal: Doornenburg in extase!

DOORNENBURG - Met een volledig uitverkocht concert heeft de Slagwerkgroep Doornenburg weer de Tempel of Boem naar absoluut muzikaal topevenement getild. De ruim 450 bezoekers die een kaartje hadden kunnen bemachtigen werden in een sfeervolle entourage meegenomen naar een groots muziekspektakel.

Naast het popkoor The New Voices, een begeleidingsband en een blaas- en strijkers-ensemble brachten de slagwerkers hun veelzijdige kwaliteiten ten gehore. Ook fragmenten uit het succesvolle programma van de wereldkampioen liepen als een rode draad door het programma. Indrukwekkende beelden zorgden steeds voor de opmaat naar weer een muzikale topper.

De organisatie heeft ondertussen een uitzonderlijk formule bedacht waardoor een veelzijdig repertoire professioneel kan worden uitgevoerd. Zo werd met zanger/entertainer Richard Sprokkereef en operettezangeres Karin Hertsenberg een hartverwarmende uitvoering van Barcelona gespeeld, die al snel bezoekers in extase bracht. Het publiek ging zelfs op de banken toen Nederlands beste drummer Cesar Zuiderwijk plaatsnam op het podium. Met veel vakmanschap en dosis humor werd men meegenomen naar de climax van een enerverende muziekavond met de uitvoering van ‘When the lady smiles’ en ‘Radar Love’. De Golden Earringdrummer toonde nadrukkelijk respect voor de Doornenburgers. “Wat een warm onthaal bij deze fantastische groep, ongelofelijk, dit smaakt naar meer.”

Gezien de snelle kaartverkoop en reacties na afloop zullen de slagwerkers zich moeten gaan opmaken voor een volgende editie in 2018!

Karin Hertsenberg (foto: Jaap Plattel)