Mini-roparun 2015. (foto: gerdien jansen)
Mini-roparun 2015. (foto: gerdien jansen) Foto: gerdien jansen

Mini-Roparun in Angeren voor de strijd tegen kanker

ANGEREN - Op zaterdagochtend 6 januari houdt Team 031 Lingewaard weer haar traditionele Mini-roparun. Deze run die wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor stichting Roparun en is een opmaat naar de ‘grote’ Roparun 2018; de estafette run waaraan Team 031 Lingewaard in het weekend van Pinksteren voor de tiende maal aan zal deelnemen.

Deze estafette-run brengt dit team binnen vijftig uur hardlopend van Parijs naar Rotterdam. Met de Roparun wordt geld ingezameld om het leven van mensen met kanker te ondersteunen.

De mini-roparun start nabij de kantine van voetbalvereniging Angeren en brengt de deelnemers in twee afstanden, 6 en 10 km, door het gebied waar de Linge stroomt weer terug naar de finish. Inschrijven is mogelijk vanaf 9.00 uur in genoemde kantine, Poelsestraat 52 Angeren. Inschrijfkosten zijn 7,50 euro (5,-- voor jeugd tot en met 16 jaar). Er wordt in vier categorieën gelopen en voor de winnaars zijn er leuke prijzen te winnen. De starttijden zijn 10.30 uur voor de 6 km en 10.45 uur voor de 10 km. Na de prijsuitreiking zal aansluitend een loterij plaatsvinden. Het geheel zal van commentaar worden voorzien door Harrie van Ginkel. De totale opbrengst van dit evenement gaat naar Roparun 2018.

"Mocht je het nieuwe jaar sportief willen starten, dan nodigen we je van harte uit deel te nemen aan deze run. Met de mini-run kan het nuttige met het aangename worden gecombineerd en je bent ook nog goed bezig om de ziekte waar bijna iedereen direct of indirect mee te maken heeft het hoofd te bieden."