Kinderen in Nepal leren tandenpoetsen. Foto: Uit archief Medora
Kinderen in Nepal leren tandenpoetsen. Foto: Uit archief Medora Foto: Uit archief Medora

Masterclass voor goed doel

BEMMEL - Slecht gevoed, zonder goede schoenen en warme kleding in de winter, dagelijks twee tot drie uur lopen om op school te komen: In het straatarme Yauralitar in Nepal is dit voor kinderen de werkelijkheid. Hier is hulp zo hard nodig! Daarom wil Rotary Lingewaard deze kinderen steunen en organiseren zij op zondag 14 januari van 14:00 - 16:15 uur de BenefietMasterclass De Viool 'Meester' in de Theaterkerk in Bemmel.

Fons Plasschaert vertelt op inspirerende wijze over de viool. Daarna speelt hij met Gerard Op het Veld aan de vleugel muziek van Mozart, Beethoven en Fauré. De opbrengst van de kaartverkoop gaat volledig naar het project Yauralitar van de stichting Medora. Medora is gestart met het aanleggen van een voorziening voor schoon drinkwater. Hierna volgt een Brush at Schoolproject, waarbij de kinderen op school basale hygiëne leren: tandenpoetsen, handen wassen en het opgeruimd houden van hun omgeving. Omdat medische zorg nauwelijks en tandheelkundige zorg al helemaal niet voorhanden is, is preventie belangrijk voor deze kinderen. Ook geeft Medora de kinderen warme kleren en schoenen om in de winter de dagelijkse tocht naar school te kunnen maken. Op het wensenlijstje staat een dagelijkse warme maaltijd voor ieder kind (0,25 euro per kind) (www.medora.nl).


Kaartjes kosten 15 euro per stuk. Bestellen gaat via masterclass@rotarylingewaard.nl Maak tegelijkertijd het geld over op Stichting Goede Doelen Rotary Club Lingewaard: NL54 INGB 0002 5429 70 en vermeld daarbij je e-mailadres. Je ontvangt een bevestiging waarmee je de kaartjes 14 januari kunt afhalen in de Theaterkerk.