Afbeelding
Foto:

IKC De Vonkenmorgen

verspreidt 't kerstgevoel...

GENDT - December, waarschijnlijk toch echt de meest feestelijke maand van het schooljaar. De gebouwen gezellig aangekleed, voorzien van een sfeervol muziekje en veel activiteiten passend bij de thema's Sint & kerst.

"Al jaren begint het verspreiden van dit warme, gezellige gevoel op ons IKC met het vullen van schoenendozen voor stichting Edukans. Voor actie 'Schoenmaatje' stellen onze leerlingen pakketten samen voor andere kinderen op de wereld. Deze schoenendozen worden elk jaar samen met al het ingezamelde speelgoed van de Albert Heijn, net voor kerst uitgedeeld in Aziƫ, Oost-Europa en Afrika.

Daarnaast willen wij met onze leerlingen ook de kerstgedachte dichter bij huis verspreiden. Dit jaar is het de vijfde keer dat de leerlingen van de groepen 8 een gedeelte van de sfeervolle kerstviering voor 120 ouderen bij de Gendtse Ouderenvereniging in Providentia verzorgen. Ze hebben een modern kerstverhaal opgevoerd. Ook ontvingen alle aanwezigen een kleine, zelfgemaakte kerstwens.

Naast de kerstwensen voor deze 120 ouderen hebben wij ook meegedaan aan de kerstkaartenactie van Het Nationaal Ouderenfonds. Hiervoor is een doos met kerstkaarten gevuld en verzonden. Deze worden voor de feestdagen verspreid door het hele land.

Zowel internationaal, nationaal & binnen onze eigen gemeente verdient iedereen een warm gevoel met kerst. En daar helpen wij graag een handje aan mee!"