Afbeelding
Foto:

Verowin Hunting via Huissen naar de VS

'Via Space X wordt de koers van de mensheid veranderd'

Vele Betuwenaren zijn de afgelopen decennia naar het buitenland vertrokken. In deze nieuwe rubriek delen ze hun ervaringen. Deze week: Verowin Hunting die uit Huissen in de VS en daar raketten de ruimte in schiet. Zijn vrouw werkt met sterren als Celine Dion.

Tekst: Hans Schmeinck

Weliswaar in Arnhem geboren, maar vanaf zijn vijfde opgegroeid in Huissen. Toch trok Verowin Hunting (uit 1970) al op relatief jonge leeftijd de wijde wereld in, op z'n 17e ging hij naar de Zeevaartschool in Vlissingen, woonde later in Rotterdam en voer vanaf 1999 op de cruiseschepen van de Holland America Line. Aan boord ontmoette hij zijn grote liefde en huidige vrouw Jill, die danseres was in de shows op de schepen.

Hunting trouwde met de Amerikaanse in Ohio maar het stel ging in Rotterdam wonen. ,,Maar Jill kon niet wennen aan de regen. Daarom zijn we naar het zonnige Los Angeles in Californië verhuisd en wonen daar aan de oceaan.'' In de plaats die nota bene een deel van zijn achternaam herbergt, Huntington Beach.

Na jobs in de scheepsreparatie is de voormalig Huissenaar nu Maintenance Engineering Manager bij het nabij gelegen SpaceX. Waar onder meer raketten in een baan om de aarde worden gebracht!

,,Ik ben eindverantwoordelijk voor de onderhoudsafdeling. Het is een superleuke baan, bij de enige rocketfactory ter wereld. Het is hard werken en we maken lange dagen, maar dat is het allemaal waard na weer een succesvolle lancering. En dat je weet dat je aan het werk bent om de koers van de mensheid te veranderen, zoals met het oprichten van een kolonie op Mars.''

Celine Dion

Het sociale leven in de VS is minder ontwikkeld, aldus Hunting. ,,Als je met iemand afspreekt moet je wel drie keer bevestigen om zeker te weten dat het gaat lukken. Je kunt ook niet even naar de kroeg lopen of fietsen omdat de afstanden zo groot zijn. Dat vind ik wel jammer. Ook het sociale leven in Nederland mis ik wel en onze heerlijke nuchterheid. Gewoon zeggen waar het op staat, stop beating around the bush! Ik stap hier nogal eens op wat tenen omdat ik zeg wat ik vind. Ik voel me nog steeds 100 procent Nederlander.''

Maar hij vindt het leven heerlijk in Californië, benadrukt Hunting. ,,De zon schijnt iedere dag en is alles 24/7 beschikbaar. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de bakker op vakantie is of zo.'' Het stel heeft geen kinderen, wel twee honden.

,,Dat zijn onze kinderen, haha. Mijn moeder, Betsie Kaak, komt minimaal één keer per jaar over. En past dan op de honden. Zeker als Jill vanwege haar werk op pad is. Ze is choreographic en artistic director voor sterren als Jennifer Lopez, Ricky Martin en Celine Dion. In januari komt mijn zus Elodie ook over om te helpen. Ik ga zelf om de twee jaar terug. Altijd leuk om met mijn moeder door Huissen te lopen en dat iedereen haar kent. Ik voel me nog steeds erg thuis in Nederland en denk dat ik ooit nog wel terug zal keren.''

[streamer]

'Leuk om met mijn moeder, Betsie Kaak, door Huissen te lopen'