Afbeelding
Foto:

Geslaagde Gelderlandshow

REGIO - In het weekend van 15, 16 en 17 december vond in de Olympichallen in Wijchen de Gelderlandshow plaats. Tijdens deze grote landelijke kleindierententoonstelling werden ruim 2.700 konijnen, cavia's en sierduiven door professionele keurmeesters beoordeeld en vervolgens tentoongesteld. Helaas mochten vanwege de vogelgriep geen hoenders en watervogels deelnemen.


De organisatie van deze tentoonstelling was in handen van kleindierenverenigingen uit de regio waaronder de Betuwse Kleindier Vereniging (BKV) uit Lingewaard. Veel bezoekers uit Lingewaard en verre omgeving waaronder ook veel Duitsers, bezochten de show.
De resultaten van de leden van BKV.

In de diergroep konijnen waren als volgt: Kevin Tiellemans uit Angeren en Jo Brugmans uit Haalderen behaalden het predicaat ZG (zeer goed) met respectievelijk een Blauwe Wener en een Tan Zwart. Peter Evers uit Huissen behaalde een F (Fraai) predicaat met 95 punten met een Blauwoog Pool. Henk Huisman uit Gendt werd met een Ram in het ras rexdwerg Castor predicaat F 96 punten beste van de clubdieren van BKV. Kenneth Bouwman uit Gendt behaalde met een jonge Rex Castor Ram een F 97. Bij de collectie van vijf konijnen werd hij zelfs tweede van de gehele Gelderlandshow.
Het tentoonstellingsseizoen voor de kleindierenliefhebbers loopt nu bijna ten einde en de fokkers gaan zich voorbereiden op het fokseizoen. De meeste jonge dieren worden in het voorjaar geboren.