Angerse bariton. Foto: Henk Sluiter
Angerse bariton. Foto: Henk Sluiter Foto: Henk Sluiter

Mooie kerstviering bij Sasa

ANGEREN - Het Sasa-koor Zang en Vreugde brengt de zaal direct in kerstsfeer met mooie liedjes terwijl de aanwezigen genieten van koffie met kerstbrood. De liedjes gaan over vrede die, zo zegt de dirigent, zo belangrijk is. Ds. Klaas Touwen vertelt over de grote plagen die de mensen bedreigen, oorlog, honger en verderf, maar waarin de onschuld van het kind de hoop op een goede toekomst symboliseert.

In de pauze worden de drankjes rondgebracht en worden er lootjes verkocht. Je kunt er mooie prijzen mee winnen. Na de pauze opent oud-pastor van Angeren Ronald Heinen zijn kersttoespraak met een anekdote. Hij gaat nog twee keer per jaar in Angeren naar de tandarts, maar als hij vaker komt zegt hij, is het mis dan heeft hij gaatjes. Zijn verhaal gaat over de nieuwe koning, de nieuwe ster.

Greet zingt, begeleid door Harry op de piano, het lied van Claudia de Brei 'Mag ik dan bij jou' en het hele koor zingt het refrein. Met zijn donkere bariton klinkt het eerste kerstlied van René Borgers door de zaal. René is in Angeren geboren en 35 jaar geleden naar de Achterhoek verhuisd. Hij vindt het bijzonder om hier terug te zijn en hier op te treden. Met instrumentale ondersteuning van zijn audio recorder zingt hij bekende nummers, zoals Dreaming of a white Christmas, Going Home en Hallelua. Helaas, na deze mooie nummers laat de apparatuur hem in de steek. Maar niet getreurd, René zingt net zo gemakkelijk a-capella en samen met het koor zingt hij de kerstpotpourri waarbij de zaal ook enthousiast meedoet. Hij eindigt met 'We wish jou a merry Christmas'.