Afbeelding
Foto:

De Leemkuulers vijfentwintig jaar (2)

BEMMEL - Op 25 juni bestaat Egerlanderkapel De Leemkuulers, uit Bemmel 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt u lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

1993: Na verscheidene vergaderingen inzake statuten en huishoudelijk reglement kan uiteindelijk op 25 juni de statuten gepasseerd worden bij de notaris. Vanaf dit moment is Egerlanderkapel De Leemkuulers een zelfstandige vereniging en wordt aldus ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Bij de oprichting van de kapel zijn 18 leden lid. Ons repetitielokaal is de peuterspeelplaats in de oude Kinkel. (hier staat nu verzorgingshuis Liduina). Eerst al het speelgoed in de zandbank en dan de stoelen erin en dan repeteren.

De Leemkuulers zijn muzikaal aanwezig bij de ontvangst van de Zwitsers tijdens de Zwitserse week in Bemmel, ook spelen zij tijdens de doorkomst van de vierdaagse wandelaars bij poortman (tegenover de RK kerk)

Op 24 oktober wordt het winkelcentrum van Bemmel geopend, ook daar zijn De Leemkuulers muzikaal present. Ook tijdens de pronkzitting en Oordupkesfestival laten De Leemkuulers zich van de beste kant zien. Helaas is de dirigent bij dit festival niet aanwezig, aangezien hij geveld was door een hartinfarct. Gelukkig heeft de kapel een tweede kapelmeester, Wim de Hartog, die deze taak over kan en wilt nemen.                                                                                                                                                                                        

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

• 11 maart: Brunchconcert in zalencentrum De Kolk te Haalderen. Aanvang 11.00 uur gepland einde 14.30 uur. Kosten 20 euro.

• Vierdaagsezondag: Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt te Bemmel. Aanvang 12.00 uur, gepland einde 17.30 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

• 29 september: jubileumconcert in zalencentrum De Kolk te Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur. Kosten 5 euro.

• 15 december: slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk te Bemmel. Aanvang 20.00 uur, gepland einde 22.30 uur. Tevens is er een 'mini'-kerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (onder andere Zonnebloem, cliënten van Driestroom, Makers en Merken).