Kinderen in Nepal leren handenwassen. Foto: Uit archief Medora
Kinderen in Nepal leren handenwassen. Foto: Uit archief Medora

Rotary helpt Medora met benefietmasterclass De Viool 'Meester'

BEMMEL - Op zondag 14 januari verzorgt Rotary Lingewaard de BenefietMasterclass De Viool 'Meester' in de theaterkerk, Markt 5 in Bemmel. De opbrengst komt volledig ten goede aan het project Yauralitar in Nepal van de Stichting Medora (www.medora.nl).

Medora is in het straatarme Yauralitar gestart met het aanleggen van een voorziening voor schoon drinkwater. Hierna volgt een Brush at School project, waarbij de kinderen op school basale hygiëne leren: tandenpoetsen, handen wassen en het opgeruimd houden van hun omgeving. Omdat medische en tandheelkundige zorg hier niet of nauwelijks voorhanden is, is preventie extra belangrijk. Op het wensenlijstje van Medora staan ook nog een dagelijkse maaltijd voor de kinderen en warme kleding en schoenen, zodat ze ook in de winter de lange tocht (2 à 3 uur) naar school kunnen maken.

Programma Masterclass
Van 14:00 tot 14:05 uur vertelt Fons Plasschaert over de fascinerende wereld van de viool, Na een korte pauze geeft Plasschaert samen met Gerard Op het Veld achter de vleugel een concert dat duurt tot 16:15 uur. Zij spelen: Mozart W.A.: Sonate KV 379; Beethoven L. van: Sonate no. 4, Opus 23; Fauré G.: Berceuse.

Informatie
Kaartjes zijn 15 euro per stuk. Op 14 januari aan de kassa verkrijgbaar of te bestellen via masterclass@rotarylingewaard.nl. Maak tegelijkertijd het geld over op Stichting Goede Doelen Rotary Club Lingewaard: NL54 INGB 0002 5429 70 en vermeld daarbij je e-mailadres. Je ontvangt een bevestiging waarmee je de kaartjes 14 januari kunt afhalen in de Theaterkerk. Donaties zijn op dit nummer ook welkom.