Bevrijdingsconcert 2016. Foto: Henk Sluiter
Bevrijdingsconcert 2016. Foto: Henk Sluiter .

Nieuwjaarsconcert

in Weense stijl

HUISSEN - De goede gewoonte van de Huissen-Zandse muziekvereniging Volharding, om na een kerstconcert in 2016 een jaar later een nieuwjaarsconcert te geven, wordt op zondagmorgen 7 januari voortgezet.

In een al gedeeltelijk verbouwd Zands kerkgebouw aan de Van Wijkstraat in Huissen wordt het concert vanaf 11.00 uur gegeven voor haar donateurs en iedereen die de harmoniemuziek een warm hart toedraagt. Er wordt gezorgd voor typisch Weense sfeer gezien het samengestelde programma.

Na een zeer geslaagd themaconcert van vóór de zomervakantie gaat de harmonie een prachtig Nieuwjaarsconcert verzorgen onder leiding van enthousiaste dirigent Casper Braafhart. Walsen van onder andere Johan Strauss en Shostakovich zullen daarom niet ontbreken. Een mooie selectie van muziek uit de animatiefilm ‘Frozen’ staat eveneens op het programma en de topper ‘Hotel California’ van ‘The Eagles’, met als afsluiting natuurlijk de Radetsky mars.

In de pauze zal een kopje koffie/thee aangeboden worden. Direct daarna zal het Instaporkest onder leiding van Jasper Arts van zich laten horen. Volgens de laatste gegevens wordt het concert gegeven in een perfect verwarmde kerk. De entree bedraagt vijf euro. Onder de 16 jaar is de toegang gratis. Men kan in deze mooie kerk tevens een bezoek brengen aan de mooiste en grootste kerstkribbe van de regio. Deze is opnieuw weer met enkele meters uitgebreid. eer info staat op www.volhardinghuissen.nl.