Kerkgebouw, Protestantse Gemeente. Foto: Henk Gerritsen
Kerkgebouw, Protestantse Gemeente. Foto: Henk Gerritsen

Afscheid dominee Klaas Touwen

van protestantse gemeente Angeren

ANGEREN - De protestantse gemeente Angeren neemt op zondag 14 januari in de kerkdienst (aan de Molenstraat 1 in Angeren) afscheid van haar predikant Klaas Touwen. Hij is zeven jaar aan protestantse gemeente verbonden geweest, van januari 2011 tot januari 2018.

Klaas Touwen is een zeer betrokken dominee in onze gemeente geweest, hij was geregeld in het dorpshuis aanwezig om te sporten en om contacten te leggen met andere verenigingen, die hij vervolgens uitnodigde om in de kerk te komen zingen of te spelen. Hij vond zelf eigenlijk dat de dominee in het dorp zelf diende te wonen, maar dat is er niet van gekomen, omdat hij ook nog een gemeente in Arnhem had. Hij heeft nu een beroep aanvaard in de protestantse Ggemeente Deil & Enspijk.

Na de dienst van 14 januari, die om 10:00 uur begint, is er voor hem en zijn gezin een receptie in het dorpshuis aan de Emmastraat in Angeren, waar we afscheid kunnen nemen van de familie Touwen. Een ieder is welkom.

Hilariteit, een gokje wagen en Seven Days Music op één avond!

HUISSEN - Beste dames van Lingewaard, houden jullie ook van een geintje? Vind je het leuk om jouw man of vriend eens goed in de maling te nemen? Wil je hem testen of hij je echt zo goed (her)kent als hij dat beweert? Vind je het leuk om met een paar vriendinnen in het geheim een outfit bij elkaar te shoppen? Dan is het Wievebal op zaterdag 27 januari echt iets voor jou!

Kom samen met jouw vriendinnen jullie partners om de tuin leiden door onherkenbaar naar De Gouden Engel in Huissen te komen. Doe de parfum op van je beste vriendin, ruil van schoenen met de buurvrouw, zet een masker op en ervaar deze hilarische avond.
Het thema van deze avond is 'Ku'j ons raoie' of gao'j gokke'?', leuk als inspiratie, niet verplicht. De band Seven Days Music zorgt voor een feestelijke afwisseling tussen hits van toen en nu!

Aanvang dames: 20:00 bij Het Moment om de voorpret alvast te delen met een gratis drankje. Aanvang heren: 20:11 bij De Gouden Engel om de 'gok'-strategie te bepalen.

Nieuwe opzet pronkzitting Gentenarren

GENDT - Zaterdag 27 en zondag 28 januari pronken de Gentenarren voor Prins Jan-Willem de Buutegewone en zijn schoonheid Anita.

Carnaval zonder pronkzitting is geen carnaval! Ieder jaar weer genieten vele honderden van de pronkzitting van de Gentenarren, één van de absolute hoogtepunten in de aanloop naar het carnavalsweekend. Buuts, sketches, zang, dans en top entertainment staan garant voor een spetterende show. Het plaatselijke talent is maanden bezig geweest de bezoekers een onvergetelijke avond voor te schotelen.

Voor de zaterdag is gekozen voor een nieuwe opzet. Nieuwe artiesten, oude bekende, een nieuwe dweilband en een dj gaan zorgen voor een geweldige avond top entertainment van Gendtse bodem. We starten deze avond om 19:11 uur. Na binnenkomst van ons prinsenpaar volgen zang, dans en sketches elkaar in een lekker tempo op waardoor er aan het einde van de avond nog tijd is voor een knallende afterparty.

Mis dit niet, zorg dat je er bij bent, zodat óók jij de volgende dag kunt zeggen: "Wat was het weer geweldig en wat hebben we ontzettend genoten!" E-tickets kunnen online worden gekocht op www.gentenarren.nl/shop. Seizoenskaarthouders worden opgeroepen om op donderdag 11 januari in Providentia tussen 19.00 en 20.30 uur hun seizoenskaart om te ruilen voor de gewenste entreekaart van de pronkzitting.