Artist impression van het podium op de Markt in Huissen.
Artist impression van het podium op de Markt in Huissen.

Vlinderfonds betaalt mee aan Odeon Huissen

HUISSEN – Het Odeon in Huissen, het podium dat op de Markt wordt gerealiseerd, is weer een stapje dichterbij gekomen. Het Vlinderfonds heeft besloten een flinke donatie te doen aan de Vrienden van Huissen.

Deze instelling is in 1996 opgericht onder de naam Stichting Huissen 2000, met als doel op de Markt podium te realiseren. Toen dat plan niet snel bleek te realiseren, besloot de stichting de naam te veranderen in Vrienden van Huissen. De instelling zette zich daarna in voor bewaken van het karakter van Huissen. Voorbeelden daarvan zijn de muurschilderingen, het monument De Verzonken Molen en de restauratie van de watertoren aan het Klokkenpad.

Door de aanpassing van de Markt en de medewerking van de gemeente Lingewaard kan nu op korte termijn het Odeon worden gerealiseerd. In de bestrating van het marktplein is er al rekening mee gehouden. De totale kosten van het podium bedragen bijna honderdduizend euro, voor het grootste deel betaald door sponsors en leden van de Vrienden van Huissen. Het Odeon zal gebruikt worden tijdens alle evenementen in het centrum van Huissen.