Huissense Jort Gerders (2e van links)

Huissense Jort Gerdes behaalt brons

Negen medailles op Dutch Open Espoir

REGIO - Negen judoka’s van budovereniging Bushi Arnhem stonden op het podium op het grootste internationale judotoernooi voor de jeugd tot 21 jaar: het Matsuru Dutch Open Espoir met ca. 1800 deelnemers uit diverse landen zoals België, Duitsland, Portugal, Frankrijk en Italië. De Huissense Jort Gerdes behaalde een bronzen medaille.

Op zaterdag 13 januari wisten Elin Henninger (-48kg), Victor van Gerven (-55kg) en Koen Heg (-73kg) zeer overtuigend kampioen te worden. Merijn te Winkel (-46kg) en Tigo Renes (-81kg) veroverden knap een derde plek. Met dit resultaat op het derde meetmoment hebben deze judoka’s laten zien tot de judotop te behoren.

Op zondag 14 januari kregen we er nog eens vier podiumplaatsen bij. Binck te Winkel werd kampioen in de klasse tot 42 kg. Jort Gerdes wist een knappe derde plek in dezelfde gewichtsklasse te behalen. Bij de dames wonnen Faye Hensen (-44kg) en Faye Tempel (-48kg) beiden een prachtige en overtuigende bronzen medaille.

Budovereniging Bushi Arnhem mag trots zijn op een mooie brede wedstrijdselectie die zich goed blijft ontwikkelen. Er wordt veel geïnvesteerd in het Talent Ontwikkel Programma en dat blijft ook dit jaar weer zijn vruchten afwerpen. Bushi Arnhem heeft weer laten zien zich met de top te kunnen meten.Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op de website en facebook.