Maarten van Rossem. Foto: Claas van Veldhoven
Maarten van Rossem. Foto: Claas van Veldhoven

Nieuwjaar met

Maarten van Rossem

HUISSEN - Afgelopen maandag 15 januari had Huissen een bekende Nederlander binnen onze gemeente. Maarten van Rossem, bekend van het programma de slimste mens, was in De Valom in Huissen gastspreker op de nieuwjaarsbijeenkomst van de Vereniging Oud Medewerkers ING.

Het was een druk bezochte receptie waarin Van Rossem op zijn eigen wijze de nationale en mondiale situatie beschouwde. Van hem is bekend dat hij zeer kritisch is en hij staat ook bekend als een pessimistische mopperaar. Verrassend was dat hij over veel zaken, weliswaar kritisch, maar wel positief denkt. Zo is hij bijvoorbeeld een warm voorstander van een goed Europa. Veel problemen kunnen we niet nationaal oplossen. Ook wees hij er op aan de hand van diverse indexen dat we in Nederland niet zo veel te klagen hebben. We doen het op veel fronten goed, en ach als we de tv niets vinden, zet hem dan gewoon uit, zei hij.

Hij wees er bijvoorbeeld op dat een land als Duitsland niet eens een AOW kent terwijl de beeldvorming omtrent dit land altijd zo goed is. Hij was ook verbaasd hoe makkelijk Nederlanders ook weer uitwijken naar populaire politici zoals Wilders en Baudet. Hij wees er op dat deze soms snel stijgen in de polls, maar ook weer heel snel kunnen dalen zoals bijvoorbeeld Rita Verdonk in het verleden.

Kortom het was een hele mooie bijeenkomst, waarbij ook vermeld moet worden dat De Valom weer haar uiterste best gedaan had. Iedereen was lovend over de locatie en de catering.