Afbeelding
Foto:

Nederland is acht gediplomeerd 'Bekwaam afscheidsfotografen' rijker

BEMMEL - Een van deze afscheidsfotografen is Jeroen Meuwsen uit Bemmel, die inmiddels met Nicole Dees (Ede), die ook op zondag 7 januari jongstleden haar diploma in Amsterdam in ontvangst nam, een samenwerkingsverband is aangegaan. Nicole en Jeroen brengen uitvaarten in beeld. Een tak van fotografie die in Nederland de laatste jaren bijna net zo 'gewoon' aan het worden is, als het fotograferen van andere belangrijke gebeurtenissen in het leven.

Er zijn diverse redenen om voor afscheidsfotografie te kiezen. Nabestaanden beleven het afscheid en een uitvaart vaak van in een roes. Een album met foto's geeft achteraf de gelegenheid om op momenten, wanneer daar behoefte aan is, nog eens rustig terug te kijken wie er nou eigenlijk allemaal aanwezig waren, wie er gesproken hebben enzovoort. Het kan ook voorkomen dat er familieleden in het buitenland wonen en niet aanwezig konden zijn of dat er kinderen in de familie zijn die erg jong zijn en later de beelden terug kunnen kijken.

"Tijdens de opleiding leer je niet alleen het hele verhaal zo onopvallend mogelijk in beeld te brengen, maar ook het contact met de nabestaanden en het omgaan met trieste omstandigheden komt aan bod", aldus Nicole.

"Natuurlijk vind ik het leuker om Champions Leaguewedstrijden te fotograferen, maar uit afscheidsfotografie haal ik meer voldoening. Er is geen dankbaarder werk dan met jouw beelden mensen helpen bij het verwerken van het verlies van een dierbare." Alle nabestaanden zeggen: "Wat ben ik blij dat ik deze beelden heb laten maken!" Meer informatie staat op www.afscheidvastgelegd.nl.