Overhandiging van de cheque voor St. Maarten. Foto: Els van den Bor
Overhandiging van de cheque voor St. Maarten. Foto: Els van den Bor

Leerlingen OBC Bemmel

helpen Sint-Maarten

BEMMEL - Alle klassen van OBC Bemmel hebben op een creatieve manier een behoorlijk bedrag ingezameld voor de leerlingen van het Milton Peters College op Sint-Maarten. De ene klas bijvoorbeeld door het doen van karweitjes, de verkoop van kaarsen en een andere klas door het houden van challenges. Ook de opbrengst van de kerstmarkten is naar dit goede doel gegaan.

Op dinsdagochtend 16 januari was Wim de Visser, rector van het Milton Peters College, aanwezig op OBC Bemmel om de cheque van het verzamelde bedrag in ontvangst te nemen van rector Roos Bloemberg. Ook kwam hij vertellen waaraan het geld besteed zal worden.

De leerlingen op Sint-Maarten zijn na de orkaan Irma naast hun huis ook de school en al hun schoolspullen kwijtgeraakt. Zo’n 300 leerlingen (van de 1200) kunnen geen nieuw schooluniform, schoenen en verdere schoolspullen betalen. Zij komen ook regelmatig zonder ontbijt naar school. De bijdrage van OBC Bemmel zal gebruikt worden voor deze zaken. Daarmee wordt de basis gelegd om onderwijs te volgen en niet de criminaliteit in te gaan. De opbrengst van liefst 7.587,90 euro zal gebruikt worden voor schooluniformen, schoenen en diverse andere sociale voorzieningen. De Parochiële Caritas Instelling (PCI) doneerde ook nog eens 500 euro.

“We zijn blij dat we iets kunnen betekenen voor de leerlingen op Sint-Maarten en dat de school weer als een veilige plek kan worden ervaren”, aldus een begeleidend docent OBC Bemmel.