Afbeelding
Foto:

Een echte 'Waar ben ik?'-

kalender voor jonge kinderen

BETUWE - Wat maakt deze kalender zo bijzonder? Deze kalender is speciaal ontwikkeld door onze kindercoach voor kinderen vanaf 4 jaar die in twee huizen wonen en/of extra structuur en 'houvast' nodig hebben.

Kinderen kunnen zelf ( of samen met een ouder) de verschillende stickertjes met afbeeldingen plakken op de dag/dagdeel dat er een gebeurtenis activiteit, wisselmoment plaats vindt (papa-stickers, mama-stickers, BSO-sticker, opa en oma-stickers zwem/sportstickers et cetera). Kinderen die in twee huizen wonen kunnen dus onder andere mama en papa-stickers plakken op de dagdelen dat er gewisseld wordt. Dit geeft kinderen rust doordat ze zelf steeds kunnen kijken wanneer ze weer naar iedere ouder gaan en het dus niet steeds hoeven te vragen. Er wordt gewerkt met een tweewekelijks rooster, waardoor de kinderen in de week zelf, maar ook in de aankomende week precies kunnen zien wat er allemaal gepland staat. Omdat er ook afbeeldingen staan op de dagen en dagdelen, kunnen kinderen die niet kunnen lezen ook zien welke dag het is en welk moment van de dag het is. Deze kinderkalender wordt ook heel veel gebruikt voor kinderen die een stoornis hebben binnen het autistisch spectrum.

Onze kinderkalender is inmiddels ruim vijf jaar 'op de markt' en heeft zijn meerwaarde voor kinderen al ruimschoots bewezen. Onze kinderkalender is er in een jongensuitvoering, meisjesuitvoering en een 'neutrale uitvoering'. U kunt deze kalender bestellen via onze website www.waarbenikkalender.nl.