2 tentoongestelde werken. Foto: elstijssen-joosten
2 tentoongestelde werken. Foto: elstijssen-joosten

Aquarellen, grafiek, keramiek in etalage Bouwman Angeren

ANGEREN - Op dinsdag 16 januari is de etalage van de voormalige schoenwinkel Bouwman aan de Jan Joostenstraat 20 opnieuw ingericht met aquarellen, grafiek en keramiek.

Er is werk te zien van Annie van Alst-Hofs. Zij is geboren in Angeren en woont er nog steeds. Hier heeft zij samen met haar man jarenlang een slagerij gerund. Nadat de slagerij was gesloten is Annie door haar buurvrouw Ineke Beumer gestimuleerd om in de vrije tijd te gaan schilderen. Sindsdien schildert zij nog steeds met aquarelverf. Zo heeft zij haar zes kleinkinderen geschilderd en deze zijn nu te zien evenals enkele aquarellen met dieren en de natuur in de vier seizoenen.

Els Tijssen-Joosten wonende in Angeren heeft eind jaren negentig en begin 2000 enkele jaren lessen grafische technieken gevolgd bij de Open Academie in Bemmel. Deze cursus werd gegeven door Caroline Koenders. Te zien zijn verschillende technieken/afdrukken, zoals etsen in droge naald, aqua-tint en mezzotint. De etsplaatjes van zink en koper liggen erbij zodat men kan zien waarvan de afdruk gemaakt is.

Maria Emmerzaal-van Oppenraaij, nu wonende in Huissen, werkt al tien jaar met klei samen met een groep vrouwen. Zij hebben geen les, maar experimenteren samen en leren van elkaar. Het werk wordt bij een van de deelnemers in de oven gebakken. Sommige werken worden Raku-gestookt bij Bart Jansen van de Pottenbakkerij in Haalderen. Er is divers werk te zien onder andere beelden, kippen en schalen. De expositie is tot 27 februari.

Gezellige middag in De Lingehof Bemmel

BEMMEL - Op vrijdag 26 januari van 15.00-16.30 uur organiseert De Lingehof voor zowel de bewoners als voor iedereen die het leuk vindt, een gezellige muziekmiddag in het Grand Café.


Onder het genot van een hapje en een drankje en gezellige muziek van DJ Joep kan er ook nog gedanst worden. Iedereen is welkom, de entree is gratis en de bar is geopend. Voor vragen kan men mailen of bellen naar de receptie van De Lingehof: receptie.lingehof@zinzia.nl of 0481 471201.