Afbeelding
Foto:

Techniek Theaterkerk zoekt versterking

BEMMEL - Op het podium liggen kabelsleuven open en puzzelen Fred en Ton met aansluitingen. Ondertussen hangt Pim de zwarte zijdoeken op. In de techniekruimte onder de tribune sorteert Peter nauwkeurig de wirwar van kabels. Het is cruciaal dat alles op zijn vaste plek ligt, zodat bij de voorbereiding van een voorstelling niet mis gegrepen wordt. Kerstliedjes van het muziekgezelschap dat in de theaterfoyer repeteert, zorgen voor een vrolijke noot.

Dit is de wekelijkse 'clubavond' van de techniekvrijwilligers. Er wordt opgeruimd en tegelijkertijd al zoveel mogelijk voorbereid voor de komende voorstelling. Als de tijd het toelaat wordt gekeken waar verbeteringen mogelijk zijn in en aan de geluid- en lichtinstallatie. Gedrevenheid karakteriseert deze groep: het kan altijd beter.

Jong of oud, man of (vooralsnog één) vrouw: iedereen is hier welkom. Mits er passie voor techniek is. Vrijwilligers met een professionele technische achtergrond brengen hun kennis over. De 'leken' worden al doende bijgespijkerd in de wereld van theatertechniek. Samen vormen zij een belangrijke schakel voor de Theaterkerk. Licht, geluid en video voor alle voorstellingen, uitvaarten en evenementen -dus niet alleen van TOP- worden vanuit hun hand geregeld.

Goede voorbereiding is het halve werk. Op de dag van een theatervoorstelling zijn de techniekvrijwilligers al aan het begin van de middag in de weer. Met de technici van de artiest nemen zij de voorstelling door, lampen worden op de juiste plek gehangen en benodigde geluidseffecten klaargezet. Vlak voor de voorstelling is er tijd voor een doorloop waarna de show kan beginnen.

'Het is iedere keer flink aanpoten om de zaak goed te krijgen', erkent Ton. Na afloop van de voorstelling kan er altijd voldaan getoost worden. Vol energie en trots gaat iedereen naar huis. De resultaten mogen er zijn: artiestencrews zijn onder de indruk van hetgeen deze vrijwilligers voor elkaar krijgen. Het contact met deze professionals is ook een leuke bijkomstigheid van dit werk. Soms zorgt een relatief onbekende cabaretier voor een onvergetelijke avond. Een andere keer moeten geluid en licht perfect in orde zijn voor bekendere namen als Pauline Cornelisse of Freek de Jonge.

Passie voor techniek èn theater? Wij zoeken versterking!

Heb jij passie voor techniek en vind je het leuk om in een groep te werken? Wil je vrijwilligerswerk doen waarmee je mooie resultaten bereikt? Dan zoeken wij jou! Kennis en ervaring in de techniek is welkom maar zeker niet noodzakelijk. Eenmaal per week klussen wij in de Theaterkerk. Daarnaast zijn er altijd technische vrijwilligers tijdens voorstellingen en evenementen aanwezig.

Nieuwsgierig geworden, heb je vragen of wil je eens een kijkje komen nemen? Neem contact op met Pim de Leede, hij vertelt graag meer (techniek@topbemmel.nl/06 44996921).