Foto: Johan Dijkstra
Foto: Johan Dijkstra

Mijn kerk

HUISSEN - Niet geven voor dé kerk maar voor míjn kerk. Een slim bedacht motto bij de actie Kerkbalans. Of ik wil geven aan iets wat van mij is? Ja natuurlijk! Geen doel ver weg, geen buitensporig verzoek. Omdat je er gedoopt bent. Omdat je vrouw er begraven is. Omdat je er mensen ontmoet met wie je lief en leed deelt en draagt. Om een kaars aan te steken. Voor rust en bezinning, een kop koffie of een gesprekskring. Soms eet je in de kerk, geniet je van kliederkerk.

Mijn kerk is vaak ook de kerk van vroeger, waar het ooit begonnen is. Ook al kom ik er nu minder, fijn dat die plek er is en blijft. En als ik nu geef opdat mijn kerk er straks ook nog is, dan is dat omdat ik houd van de kerk van nu en van vroeger. En van iemand houden – ja, dat is altijd geven en delen. Dus ook met mijn kerk.

Waarvoor het geld nodig is? Voor een goed gebouw waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Voor onderhoud en een dominee. Om door te geven, het leven van andere mensen te ondersteunen. John F. Kennedy zei in 1961 toen hij president werd: ‘vraag niet wat uw land voor u kan doen, maar vraag wat u voor het land kunt doen’. Ja, de kerk wil graag iets doen en er zijn voor mensen. ‘Ik mag iets van de kerk verwachten èn omgekeerd. ‘Wil jij aan mij iets geven’. Dat gaat om geld en het gaat om zo veel meer dan geld, want houden van is kostbaarder dan geld (Matthijs Glastra).

Protestantse Gemeente Huissen

Kerkdienst 4e zondag na Epifanie, 28 januari (10.00 uur), voorganger ds. Matthijs Glastra. Vrijdagmiddaginloop van 14-16 uur. Van harte welkom!