Tentoonstelling Stadsmuseum verlengd

HUISSEN - De tentoonstelling van de spectaculaire speculaasplanken van bakker Janssen uit Huissen is verlengd tot maart.

De speculaasjes waren in die tijd een slag groter vergeleken met degene die men tegenwoordig in de supermarkt ziet liggen. Rond 1830 werd er een grote variatie aan speculaasjes aangeboden met verschillende afbeeldingen; door de plaatselijke bakkers wel te verstaan, want supermarkten bestonden toen nog niet. Zo plukt een boer zijn appelen, duwt een vader een arreslee met zijn kinderen erin en rookt een nar of een harlekijn een pijp. Ook verschenen er fantasiedieren. Met de carnaval in zicht, hierbij een foto van een speculaasplank met een van de 'ouwe wieven' uit die tijd, namelijk een vrouwelijke harlekijn.

Het bezoekadres is: Vierakkerstraat 39, Huissen. Het Stadsmuseum Hof van Hessen is geopend dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.30 uur en op afspraak (026 325058). Entree: 1,50 euro (leden en kinderen tot 12 jaar gratis). Meer informatie staat op www.huessen.nl.