Afbeelding
Foto:

Vier op een rij voor Dave Snijders bij OBK

BEMMEL – Legendarisch was Dave Snijders al bij de Bemmelse Biljartvereniging OBK. Sinds afgelopen zondag is hij waarschijnlijk helemaal onsterfelijk, want de Bemmelnaar wist namelijk voor de vierde achtereenvolgende keer het open driebanden biljarttoernooi van OBK op zijn naam te schrijven.

Tekst en foto: Hein Arns

Toch scheelde het maar heel weinig of Snijders was in de laatste pouleserie op zondag uitgeschakeld. Hij had een shoot-out over vijf beurten tegen Jan Duynhoven uit Nijmegen nodig om de kruisfinales te halen. Duynhoven, in bezit van de hoogste serie, werd echter relatief makkelijk aan de kant gezet doordat Snijders meteen opende met een serie van vier. Ook in de daaropvolgende kruisfinale had Snijders het moeilijk tegen Ronald van de Pas uit Huissen. Maar hij kon de weinige goede kansen die hem geboden werden verzilveren zodat de kans op 'vier op een rij', zoals hij het zelf noemde gewaarborgd bleef.

Snijders' tegenstander kwam uit de kruisfinale tussen Andre Nab uit Homoet en Bert van Dijk uit Oss. Nab, wiens zoon en vader ook deelnamen aan het toernooi, liet ware meesterstukjes zien maar moest 23 caramboles maken tegen dertien voor zijn opponent. In de kruisfinale kreeg Nab zijn niveau niet voor elkaar door uitstekend spel van Van Dijk, die de torenhoge favoriet dan ook liet struikelen. "Ik heb nog nooit van hem gewonnen", verzuchtte Nab na afloop. In de troostfinale hervond Nab zich en versloeg hij Van de Pas door zijn 23 caramboles in 20 beurten af te werken.

Titelverdediger Snijders deed er nog een schepje bovenop. De drievoudig winnaar ging vol voor de vierde achtereenvolgende titel tegen Van Dijk. Die wist niet wat hem overkwam en leek onder een stroomwals terecht te komen want hij mocht van Snijders, die in acht beurten zijn zestien caramboles maakte, slechts één carambole maken. Dat de Ossenaar er in de nastoot nog twee produceerde deed niets aan de overweldigende zege van Snijders af.

Finale: Dave Snijders (Bemmel, 16) – Bert van Dijk (Oss, 12) 16-3 in 8 beurten.

Troostfinale: Andre Nab (Homoet, 23) – Ronald van de Pas (Huissen, 13) 23-11 in 20 beurten

Kortste partij: Andy Nab (Homoet) en Toine Bongers (Bemmel) 6 beurten

Hoogste serie: Jan Duynhovern (Nijmegen) 10 caramboles