Resultaten teams Tweestroom

GENDT - Tweestroom-DS1 speelde uit bij Heijendaal-DS4 en won de eerste set nipt. (24-26) De tweede set werd met meer overtuiging gewonnen, terwijl de derde set verloren werd. Gelukkig werd de vierde set wel gewonnen. Door deze overwinning werden wel vier punten aan de score bijgevoegd, dus op naar een veilige plek. (1-3)(24-26/17-25/25-22/22-25)

Dames-DS2 speelde thuis tegen Isala '77 p-DS1 en werden in de derde set verrast, want deze set werd nipt verloren (24-26) in de andere set had en minder moeite deze te winnen. Een fraaie overwinning (3-1)(25-10/25-17/24-26/25-18.)

Dames-DS4 ontving mede koploper Heijedaal-DS12. In de tweede en vierde set was men dicht bij de setwinst, maar helaas werden die nipt verloren, (23-25 en 24-26) Ook in de andere sets werd goed partij gegeven maar niet tot setwinst. Onze dames brachten de mede koploper aan de rand van setverlies (0-4)(17-25/23-25/10-25/24-26)

Tweestroom-HS1 speelde thuis tegen Pegasus-HS9. In deze spannende partij wonnen onze heren de eerste set. De tweede set werd nipt verloren (23-25). De derde en vierde set werden nipt gewonnen. Dus na de spanning kon men opgelucht ademhalen, met deze prachtige zege, dat vier punten opleverde voor de rangschikking (3-1)(25-19/23-25/26-24/26-24)

Dames-DS5 speelde uit bij Vocasa-DS11. Hier werd alleen de tweede set gewonnen. In de andere sets was men niet bij machte de setwinst naar zich toe te trekken. (3-1)(25-19/18-25/25-20/25-20)

Tweestroom-MA1 bezocht Touche-MA1 en was over de gehele wedstrijd constant de bovenliggende partij. Het werd rustige en fraaie overwinning. (0-4)(15-25/09-25/20-25/14-25)

Meisjes-MA2 ging op bezoek bij Ikaros-MA2. In deze strijd waren de teams aan elkaar gewaagd. In de tweede set werd nipt verloren (26-24) In de andere sets werd gestreden om de setwinst, maar helaas geen winst.(4-0)(25-19/26-24/25-20/25-22)

Tweestroom-mix-jongens-JC1 bezocht DES-JC1. Echt dreigen om de setwinst kon ons mixteam niet echt. Er werd wel goed meegespeeld om de punten, maar helaas werd het wel een verliespartij.(4-0)(25-16/25-22/25-21/25-15)

Brons voor Thom van der Ree op Dutch Open Espoir

REGIO - Thom van der Ree uit Bemmel heeft in Eindhoven op 16 januari brons behaald op het Espoir open Nederlandse kampioenschap judo. Thom kwam uit in de klasse onder de 18 jaar in de gewichtsklasse -46kg.

Het Espoir is één van de grootste Europese jeugdtoernooien met een deelnemersveld van 1835 judoka's uit 21 landen. In de klasse van Thom kwamen de judoka's uit Nederland, Zweden, Zwitserland, Belgie, Duitsland en Portugal.

Hij wist door mooi aanvallend judo de halve finale te bereiken die hij uiteindelijk na vijf minuten in goldenscore verloor. Daarna herpakte hij zichzelf en won met wazari van de Zwitser Simon Maitin en pakte daarmee het brons.

Thom komt uit voor Top Judo Nijmegen en is tien jaar geleden op 5-jarige leeftijd begonnen met judo bij Judokwai Bemmel/Huissen.