Prettig gestoorde carnavalisten tijdens vier dagen carnaval in de Buitenpoort in hartje Huissen. (Foto: Benno Arends)
Prettig gestoorde carnavalisten tijdens vier dagen carnaval in de Buitenpoort in hartje Huissen. (Foto: Benno Arends) Foto:

Carnaval Countdown op Facebook en Deutsche Mitttag op dinsdag

Nieuwe en oude tradities met carnaval in Buitenpoort

HUISSEN - Van zaterdag 10 tot en met dinsdag 13 februari is het carnaval! De Buitenpoort in Huissen is klaar voor vier dagen feest der zotten van alle leeftijden uit alle plaatsen. Van Carnaval Countdown tot Idols en van Optocht Party tot Frühschoppen tot Deutsche Mittag met live Ingrid Striek auf Deutsch en de Halli Hallo Große Karaoke Show!

De Buitenpoort biedt op dinsdag een gratis (!) brunch aan vanaf 11.30 uur. Bij het Buitenpoort Büffet ook Duitse lekkernijen, want Deutsche Mittag Carnaval. Te beginnen met Blasmusik van de Bevelanders. Daarna geht's los met DJ Hansi Schimanski en de Buitenpoort Bier Bahn, onder andere bierpullen schuiven. Opgeven via: info@debuitenpoort.nl. Dat geldt ook voor de Halli Hallo Große Karaoke Show later die middag. Ook nog: topzangeres Ingrid Striek auf Deutsch met nummers van Helene Fischer, Andrea Berg en oude Schlagerhits.

Start optocht
Allereerst warmt het Huissense horecabedrijf op voor het feest der zotten met vanaf 30 januari de fotocompetitie Carnaval Countdown op Facebook.com/debuitenpoorthuissen. De te winnen prijzen zijn zaterdag tijdens de doldwaze Idols avond op te halen, tevens dé kick-off voor de carnaval in Huissen (vanaf 20.00 uur). Op zondag vanaf 13.00 uur de Optocht Party. De stoet van praalwagens is het best te zien bij De Buitenpoort, omdat hier wordt gestart. Op maandag: vanaf 11.00 uur Frühschoppen. De bekende DJ Antoine draait telkens de lekkerste feesthits. Op Facebook iedere dag 'verse' partyfoto's!