Informatie-avond over

dementie in Doornenburg

DOORNENBURG - Op donderdag 22 februari om 19.30 ’s avonds organiseert de Werkgroep Doornenburg een thema-avond over dementie in het Ontmoetingscentrum in Doornenburg. Tijdens de thema-avond zal Saskia de Jonge van de Alzheimerstichting vertellen over dementie en de betekenis daarvan voor jezelf en voor je omgeving.

Daarna gaan we op een interactieve manier met elkaar in discussie over belangrijke thema’s rondom dementie, zoals signalering, het omgaan met, mantelzorg, wonen, zorg, et cetera. De avond is bedoeld om te informeren over het thema dementie. Daarnaast is de werkgroep Doornenburg is ook benieuwd naar behoeften van mensen die te maken hebben met dementie, om zo acties te kunnen inzetten om Doornenburg meer ‘dementievriendelijk’ te maken. Dementievriendelijk betekent dat vrijwilligers, zorgverleners, mantelzorgers, de gemeente, etc dusdanig samenwerken, zodat mensen die lijden aan dementie zo lang mogelijk hun leven kunnen blijven leiden zoals ze dat al deden en geaccepteerd worden door hun omgeving.

Wij hopen natuurlijk op een zo groot mogelijke opkomst! Mensen van buiten het dorp zijn ook van harte welkom. Wil je verzekerd zijn van een zitplaats? Meld je dan even aan bij Diny Selman (d.selman@buurtzorgnederland.com).