Drie dolle dagen Huissen

in teken van veiligheid en wetgeving

HUISSEN - Net als voorgaande jaren speelt tijdens carnaval in Huissen de veiligheid een belangrijke rol. Zo zal tijdens de optocht een klemmend beroep worden gedaan op de deelnemers om het alcoholgebruik gedurende de optocht te matigen en alert te zijn op geluidsoverlast. Vanuit wetgeving worden deze onderwerpen specifiek benoemd als een risico waar rekening mee gehouden dient te worden.

Niet alleen met de optocht, ook tijdens het Frusjoppe staat de veiligheid hoog op de agenda. Ook dit jaar zullen alle deelnemers aan het Frusjoppe een polsbandje moeten aanschaffen om het alcoholbeleid 18+ en 18- te kunnen naleven. Op diverse locaties in de kom worden deze bandjes uitgegeven. Naast toegang tot de verschillende cafés geeft een bandje de mogelijkheid om een of meerdere consumpties aan te schaffen. Een 18+ bandje gaat 3 euro kosten. Een bandje voor 18- zal gratis worden verstrekt. De opbrengst van de bandjes wordt gebruikt om de organisatie rondom de uitgifte van polsbandjes mogelijk te maken. Verder worden kosten gemaakt voor toiletevoorziening, beveiliging, aankleding en inhuren van blaaskapellen.

Beveiliging en toileten

Om de veiligheid te kunnen garanderen zullen diverse beveiligers zichtbaar aanwezig zijn tijdens het frusjoppe. Ook zal een EHBO team aanwezig zijn om daar waar nodig hulp te kunnen bieden. Om aan een dringende behoefte tegemoet te komen zullen extra toiletvoorzieningen worden geplaatst in de kom. Zo zullen twee toiletwagens en een groot aantal plaszuilen in de kom worden geplaatst. Door deze voorzieningen uit te breiden zal overlast beperkt worden.