(foto: Henk Sluiter)
(foto: Henk Sluiter) Foto:

Dolle dagen in het keujesgat!

ANGEREN - Kom gezellig carnaval vieren in het Keujesgat onder het motto van Prins Jochem de Kartrekker en zijn hofdame Lianda: 'Samen houwe wij de gang d'r ien'.

Zaterdag 10 februari: Bouwersbal

Het is weer tijd voor de opwarmer van de optocht: het Bouwersbal. Op deze feestavond, met muziek van Seven Days, wordt alvast een stukje van de sluier opgelicht over de onderwerpen van de diverse bouwgroepen. Aanvang 20:11 in het dorphuis. De entree is 5.00 euro. Kom allen naar dit grootse, gezellige en drukbezochte carnavalsfeest in Angeren.

Zondag 11 februari: Keutje wassen

Om 11.00 uur zal prins Jochem de Kartrekker en hofdame Lianda, samen met jeugdprins Tibbe de Veldduuker en prinses Jenna, traditioneel het keutje wassen als opening voor de optocht.

Zondag 11 februari: Angerse optocht

Kom kijken naar de mooiste optocht van Lingewaard! De lange, gekleurde optocht start om 13.30 uur vanaf het kermisterrein aan de Zahnstraat. Tijdens en na de optocht kunt u weer stemmen uitbrengen voor de publieksprijs. U kunt stemmen via de briefjes die worden uitgedeeld tijdens de optocht of u kunt mailen naar; info@narrenpoel.nl. De briefjes kunt u achter op de prinsenwagen in de daarvoor bestemde bussen doen. Mailen kan tot dinsdag 13 februari, 12.00 uur. Het eindpunt is het dorpshuis. Hier zal tevens rond 17.00 uur de prijsuitreiking zijn. In het dorpshuis kan op de muziek Seven Days nog nagefeest worden.

Maandag 12 februari; Rosenmontagfestival

Het Rosenmontagfestival Lingewaard! Een carnavalsfestival voor het hele gezin. Op carnavalsmaandag vanaf 12.30 uur in zaal Providentia in Gendt, georganiseerd door de Gentenarren, de Narrenpoel en de Waskniepers. Voor de kinderen is er in de foyer een kidspodium. Er is gezorgd voor gratis busvervoer tussen Angeren en Gendt. Voor meer info zie www.narrenpoel.nl en de facebookpagina van AKG de narrenpoel.

Dinsdag 13 februari: Afsluiting van de carnaval in De Letste Stuyver.

Dit jaar wordt het seizoen afgesloten in herberg De Letste Stuyver. We vieren deze avond carnaval en zullen om 24.00 uur de dolle dagen en het carnavalsseizoen afsluiten. Vanaf 20.00 uur is iedereen van harte welkom. Op deze avond zal de uitreiking zijn van de publieksprijs. Burgemeester Schuurman zal op deze avond de sleutel weer op komen halen. Om 24.00 uur gaan de steken af. De avond wordt traditioneel afgesloten met haringhappen. De muziek wordt verzorgd door Vision.