Afbeelding
Foto:

Verlichte carnavalsavondoptocht Gendt

GENDT - De bonte stoet van carnavalisten en verlichte praalwagens zal weer te bewonderen zijn wanneer deze zondagavond 11 februari de straten van Gendt doorkruist.

Verzamelplaats loopgroepen: is op de parkeerplaats naast zaal Providentia. Om 19.15 uur zullen ze onder begeleiding van de praalwagens van de Gentenarren en de Waskniepers naar Villa Ganita vertrekken voor start optocht.

Aanvoerroute praalwagens: is de weg volgen naar de rotonde Kruisstraat-Langstraat en neem de afslag naar de Kruisstraat richting Kommerdijk en Poelwijklaan.

Opstelplaats praalwagens: opstellen in de Poelwijklaan.

Route optocht: De start van de optocht is 19.30 uur bij 'Villa Gannita', het voormalige gemeentehuis. Nadat ook de ouderen onder ons die woonachtig zijn in het Zorgcentrum St. Jozef 'Hof van Breunissen' hebben kunnen genieten van de voorbijtrekkende Verlichte Carnavalsoptocht, doet deze karavaan het centrum van Gendt aan. Het einde van de optocht is ongeveer 21.00 uur bij zaal Providentia in Gendt.

Route: Nijmeegsestraat, Bernhardstraat, Ventweg/parallelweg Langstraat, Hendrik Braamstraat, Wilhelminastraat, Dorpstraat, Markt, Torenlaan, Burcht Graafstraat, Dijkstraat, Dorpstraat, Nijmeegsestraat waar de optocht wordt beëindigd voor de praalwagens.

Voor de loopgroepen eindigt de optocht wanneer ze zaal Providentia voor de tweede maal passeren. Na de optocht zijn optochtdeelnemers, toeschouwers en carnavalsvierders welkom in zaal Providentia. Hier zal de prijsuitreiking en trekking van de carnavalsloterij plaatsvinden. Ook bij café De Klok is het de hele avond gezellig druk met bezoekers en deelnemers aan de optocht.

De prijzen van de loterij zijn vanaf dinsdag 20 februari af te halen bij schoenmakerij Nico Jansen. De uitslag verlichte avondoptocht en loterij zullen ook op de website van de Gentenarren (optochtcommissie) worden vermeld.

Een dringend verzoek voor de bewoners van de optochtroute: Vanaf 17.00 uur tot na afloop van de optocht uw auto niet langs de weg te parkeren voor een goede doorstroming van de optocht en bezoekers erop attenderen hun auto elders te parkeren. Bij problemen contact opnemen met 06 46002670 of 06 21583002.