De Leeuwenkoning viert

20-jarig bestaan in Angeren

ANGEREN – Zoals de meesten al weten bestaat dit jaar de musical The Lion King 20 jaar. Naast het 20–jarig bestaan heeft de musical ook nog eens de AD-publieksprijs gewonnen.

Nederlandse musicalliefhebbers vinden The Lion King de beste musical van het jaar. The Lion King wil dit alles vieren met een speciale openlucht voorstelling. Door goede contacten met de carnavalsvereniging 'De Schumende Pauwen' is besloten dit te willen vieren in Angeren. Deze unieke belevenis is op zondag 11 februari te zien vanaf 13.30 uur in de straten van het Keujesgat.

The Lion King is gebaseerd op de gelijknamige Disneyfilm uit 1994. Het gaat over een leeuwenwelpje Simba die moet vluchten voor zijn gemene oom Scar. Scar heeft de vader van Simba vermoordt om de macht te krijgen in het dierenrijk. Om de macht te krijgen in het dierenrijk heeft Scar de hulp ingeroepen van hyena`s. Simba slaat op de vlucht naar het tropisch regenwoud en komt daar stokstaartje Timon tegen en knobbelzwijn Pumba. Simba hoort van zijn vriendin Nala dat het niet goed gaat in het dierenrijk. Hij besluit om daar iets aan te doen en wil Scar van de troon afstoten. "Bent u nu nieuwsgierig geworden hoe dit allemaal afloopt, dan nodigen wij u van harte uit om op 11 februari te komen kijken in Angeren."

Alle bekende dieren zullen aanwezig zijn. Denk daarbij aan Simba, Nala, Mustafa, Scar, de hyena`s, giraffen, Zazu, Rafiki, Timon en Pumba. Deze mooie dieren zullen door de straten trekken van het Keujesgat. Ze zullen de tijd nemen om met jullie op de foto te gaan en ze zullen op bepaalde plekken een unieke voorstelling geven. Kom dus met zijn allen op 11 februari naar de mooiste optocht van Lingewaard en geniet van alles wat door de straten van Het Keujesgat trekt.