Vrijwilligers gezocht

voor kasteel

DOORNENBURG - Kasteel Doornenburg wordt jaarlijks bezocht door vele bezoekers die meer over ons Middeleeuwse kasteel en haar geschiedenis willen weten. Deze bezoekers variƫren van dagjesmensen tot gereserveerde groepen en van kinderfeestjes tot (basis-)scholen, die op gezette tijden een rondleiding willen volgen.


"Daarvoor zijn wij op zoek naar enthousiaste gidsen voor de diverse rondleidingen. Denk hierbij aan: - Kinderfeestjes die doordeweeks en in het weekend geboekt worden. - Scholen die doordeweeks langs komen. - Feestgangers die hun feest uitbreiden met een rondleiding. - Bedrijven die hun presentaties en bedrijfsuitje met een rondleiding combineren. - Toeristen / dagjesmensen die het kasteel willen bezoeken.
Daarnaast zijn wij ook op zoek naar kaartverkoop medewerkers die de bezoekers van het kasteel als eerste ontvangt.
Wat bieden wij: een leuke manier om vrijwilligerswerk te doen en samen te werken met de andere vrijwilligers - Prettige werksfeer - Inwerkperiode en begeleiding door een medewerker kaartverkoop en voor de gidsen een gedegen opleiding - Vrijwilligerskorting bij evenementen/concerten (vrijwilligerspas)
Wat verwachten wij van een kasteelvrijwilliger? Een gastvrije en hulpvaardige instelling - Representatief door middel van het dragen van middeleeuwse kleding; visitekaartje van het kasteel zijn - Heeft belangstelling voor de geschiedenis van het kasteel - Kan zelfstandig werken en goed communiceren en kan een groep bezoekers toespreken - Goede beheersing van de Nederlandse taal. Talenkennis is een pluspunt, bij voorkeur de talen Engels en Duits - Houdt van bedrijvigheid, is stressbestendig en flexibel - Bereidheid om met andere vrijwilligers periodiek te overleggen - Ziet toe dat de huisregels nageleefd worden.
Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden op een Middeleeuws kasteel? Wil je meer weten over de mogelijkheden, stuur dan een mail naar coordinator@kasteeldoornenburg.nl."