Sleuteloverdracht carnaval

in het Koakelnest

BEMMEL - Nog even en het carnaval gaat losbarsten in Bemmel. Carnavalsvereniging De Geintrappers en De Blauwe Pony '81 hebben de eer van de sleuteloverdracht om het Lingewaardse carnaval te openen en te organiseren.



Op zaterdagochtend zal het Koakelnest vol met veren zijn, want de sleuteloverdracht van de gemeente Lingewaard vindt plaats in Bemmel. Prins Lucas op d'n Bok uut het Zwaonenest, prins Jan Willem de Buutegewone uut het Sprauwenest, prins Jochem de Kartrekker uut het Keujesgat, prins William du Verve uut het Baggergat en gastvrouw prinses Mirjam van het Festijn komen met al hun narren en narinnen naar de Theaterkerk. Vanaf daar zullen zij in optocht gaan richting Maije (het beeld bij het Kinkelplein en vervolgens naar ons feestpaleis De Roskam.

Burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven gaat traditiegetrouw starten met het uitreiken van de Orde van de Vlinder. Deze worden uitgereikt aan carnavalisten uit alle kernen die zich op een bijzondere manier inzetten voor het carnaval. Elke hoogheid uit de gemeente heeft een optreden vanuit het dorp of stad meegenomen om aan het publiek op de bühne te laten zien.

Voordat de burgemeester haar ambtsketting af gaat doen, zal ze elke dorstlustige hoogheid de sleutel van hun nest uitreiken. Alle carnavalisten verzamelen om 9:30 uur in de Theaterkerk in Bemmel. Het programma in De Roskam zal starten om 11:11 uur, waarbij u allen van harte welkom bent.