Optocht 2017. (Foto: Gerdien Jansen)
Optocht 2017. (Foto: Gerdien Jansen)

Veel activiteiten

tijdens carnaval in Huissen

HUISSEN - Traditioneel is ‘de kom’ weer het podium voor diverse activiteiten tijdens het carnaval. Van zondag tot en met dinsdag vinden er activiteiten plaats die al lange tijd bij het Huissens Carnaval horen.

Als vanzelfsprekend trekt de optocht op carnavalszondag weer door Huissen. Het omdraaien van de route is vorig jaar dusdanig goed bevallen, bij met name de deelnemers, dat de optochtcommissie heeft besloten de route te handhaven. Om 14.11 uur zal het startschot klinken, waarna de stoet rond de klok van 15.30 uur bij De Gouden Engel zal zijn voor de prijsuitreiking die om 16.00 uur aanvangt.

Blaasfestival

Tijdens het frusjoppe op maandag zullen weer diverse blaaskapellen te horen zijn. Met De Gouden Engel als basis zullen deze blaaskapellen tussen 13.00 en 17.00 uur in de kom te horen zijn. Vanaf 17.00 uur zullen deze kapellen in De Gouden Engel strijden om het Blaaskapellen kampioenschap van Huissen. De winnaar zal worden bepaald door publiek en natuurlijk het hof van De Kraonige Zwaone.

Ganstrekke en Bierbahn

Een andere traditie die weer plaats zal vinden is het ganstrekke. Net als voorgaande jaren zal café De Dijk de plaats van handeling zijn. Vanaf 12.00 uur kunnen potentiële ganzekoning(innen) zich inschrijven. Deelname is gratis. Naast het ganstrekke zal bij De Buitenpoort weer de opvolger van het biersjouwe, de bierbahn, opgesteld worden. Inschrijven hiervoor start om 13.00 uur bij De Buitenpoort.