Foto: Fons Sluiter
Foto: Fons Sluiter Foto:

Unieke situatie handballende heren; ook meidenteams top

Alle mannenteams HV Huissen kampioen

Toegegeven, achter bovenstaande kop mag/moet een vraagteken. Want het is niet zeker dat alle drie mannenteams van Handbalvereniging Huissen over twee maanden inderdaad kampioen zijn. Maar de kans is op een dergelijke unieke prestatie is er wel degelijk. Bovendien hindert een vraagteken wishful thinking.

Tekst: Hans Schmeinck

HV Huissen heeft drie mannenteams. Ingewijden van de club kunnen zich niet voor de geest halen dat 'heren 1, 2 en 3' allen kans maken om kampioen te worden van hun klasse. Dat is dit seizoen 2017-2018 wel het unieke uitgangspunt. Het eerste speelt landelijk, in de hoofdklasse A. Het vijfde niveau in Nederland. Het team staat (bij het schrijven van dit artikel) vierde, met 17 punten uit 13 duels.
Maar één punt minder dan nummer twee UDI'96 uit Arnhem, waar de Huissenaren thuis glansrijk van wonnen. Koploper UGHV heeft 23 punten, maar een wedstrijd meer. Jammer dat HV Huissen tegen de Ulftenaren vorig weekend verloren. Toch is de titel nog mogelijk. Ondanks, of misschien wel juist dankzij, dat het team geen vaste coach heeft. Oud-speler Bert Arfman is de interim, geassisteerd door voormalig cracks Roy Kleisterlee en Kevin Engelen. Arfman geeft aan dat een vaste trainer/coach voor, het getalenteerde team, zeer gewenst is. Sollicitaties zijn welkom, aldus Arfman.


Jagen op Godin van jacht

Het tweede komt uit in de tweede klasse A en is gedeeld eerste met Borhave 1 uit het Twentse Borne. Beiden 14 gespeeld en 20 punten. Alleen het doelsaldo van de Huissenaren is iets minder. Achilles 2 uit Apeldoorn is de 'sluipmoordenaar', want een punt minder maar ook een wedstrijd.

Het derde speelt in de klasse NO-Oost HS-01 Z en staat tweede met 15-24. Eerste staat Artemis'15 3 met 14-24. HV Huissen doet de naam van de koploper –Godin van de jacht- eer aan en jaagt op de Achterhoekse fusieclub van Apollo en Gazellen.

Bij de goede prestaties van de mannelijke senioren steken die van de junioren helaas schril af. De 'jongens' van de A staan in hun klasse voorlaatste met vijf uit 14. Helaas zijn er niet meer jongensteams bij HV Huissen. Dus de opvolging van de momenteel prima presterende mannen stokt. Begin april, als de competities ten einde zijn, zal blijken of een vraagteken achter de kop hierboven terecht was geweest... (www.hvhuissen.nl)                                        


Toppers in de dop

De vrouwen zijn bij HV Huissen ver in de meerderheid, want 75 procent. Het eerste staat derde in 2A. Maar de titel zal naar DFS Arnhem 2 of aartsrivaal HV Angeren gaan. Het tweede en het midweekteam spelen om des keizers baard in hun klasses. De prestaties van de vrouwelijke junioren zijn echter top. De meiden van de A (tot en met 18 jaar) staan tweede, met Artemis'15 als ogenschijnlijk ongenaakbaar koploper. De B3 en B2 staan tweede en de B1 zelfs eerste. Evenals de C(2). Met de opvolging zit het wel snor.